Šiame 1,5 tonos sveriančio riedulio viduje yra netikėta paslaptis, kurią norint sužinoti reikia akmenį padegti (Foto)  ()

Nedidelėje miško proskynoje, Springhornhofo lauko skulptūrų muziejuje, Neuenkirchen mieste, Vokietijoje, yra iš pažiūros eilinis riedulys. Netoliese ir ant akmens nėra jokių ženklų, kurie atkreiptų jūsų dėmesį, tačiau galite pastebėti, kad vienas uolos galas yra padengtas juodais suodžiais. Kažkas bandė jį padegti. Bet kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1,5 tonos sveriantis riedulys iš tikrųjų yra meno kūrinys, pavadintas „Keepalive“, kurį 2015 m. sukūrė Aramas Barthollas. Tai tikras riedulys, bet modifikuotas – jo viduje paslėptas „Wi-Fi“ maršrutizatorius, maitinamas termoelektrinio generatoriaus, kuris šilumą tiesiogiai paverčia elektra.

Lankytojai kviečiami įkurti laužą prie riedulio, kad įjungtų akmenyje esantį maršrutizatorių. Kai maršruto parinktuvas yra įjungtas ir perduoda signalą, lankytojai gali prisijungti prie jo naudodami savo išmanųjį telefoną ir naršyti arba atsisiųsti PDF išgyvenimo vadovų kolekciją – nuo nenaudingų iki keistų.

 

Tarp siūlomų atsisiųsti failų yra tokie pavadinimai kaip „Pažinčių vadovas nuo A iki Z“, „Berniukų pagrindai 101: Išgyvenimo vadovas paauglių auklėjimui“, „Pasidaryk pats“, „Skyrybų vadovas“, „Išgyvenimo su dronu vadovas“ ir „Steampunk sekso vadovas“. Gali būti, kad daugelį jų įkėlė lankytojai, o ne pats menininkas, nes tai įmanoma padaryti.

Berlyne gyvenantis žiniasklaidos menininkas Aramas Barthollas 2010 m. sukūrė panašius viešus duomenų dalijimosi prieigos taškus, vadinamus „negyvais lašeliais“, susidedančius iš USB atmintinių, įterptų į viešą sieną, kviečiančius žmones įkelti ir atsisiųsti pasirinktus failus. Tie diskai vis dar yra pastatų šonuose Niujorke.

 

Pavadinimas „Keepalive“ kilęs iš techninio termino, reiškiančio pranešimą, kuris siunčiamas tarp įrenginių internete, siekiant patikrinti jų ryšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(11)
(24)

Komentarai ()