Didžiausias „Solaris“ elektrinis autobusas jau sulaukė užsakymų - tylusis milžinas vežios danus  ()

Lenkų autobusų gamintojas „Solaris“ neseniai pristatė savo ilgiausią elektrinį autobusą „Urbino 24“ ir jis jau turi pirkėjų - planuojama, kad 14 tokių autobusų dirbs Olborge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Solaris“ neatsilieka nuo laikų ir jau siūlo ne vieną elektrinio autobuso modelį. „Urbino 24 MetroStyle“ yra ilgiausias iš jų - skaičius šio modelio pavadinime nurodo autobuso ilgį. „Solaris“ teigia, kad tokie ilgi autobusai yra skirti greitojo tranzito maršrutams. Tai yra, jie nekeliauja siauromis gatvelėmis, kur stotelės yra išdėstytos labai tankiai. Vietoje to, „Urbino 24“ važiuos pagrindinėmis gatvėmis, užtikrindamas greitą ir patogų susisiekimą tarp skirtingų miesto dalių.

„Tide Bus Danmark“, pirmoji „Solaris Urbino 24“ pirkėja, ketina įsigyti 14 tokių autobusų. Jie dirbs Olborgo mieste, turinčiame apie 143 tūkstančius gyventojų. Danija labai rimtai žiūri į transporto taršos mažinimą ir šie lenkiški elektriniai autobusai padės sumažinti viešojo transporto poveikį aplinkai.

„Urbino 24 MetroStyle“ turi du elektrinius variklius, kurių bendra galia - 240 kW. Autobuse yra didelė 700 kWh baterija. Nuvažiuojamas atstumas labai priklauso nuo to, kaip autobusas bus naudojamas, todėl šie duomenys kol kas nėra pateikiami. „Urbino 24“ neturi įprastų veidrodėlių - juos pakeitė kameros. Šis sprendimas sumažins oro pasipriešinimą ir autobuso plotį. Danijoje įsigyti „Urbino 24“ turi ir „Mobileye Shield+“ sistemas, kurios perspės vairuotoją apie arti esančius žmones ir dviratininkus. Galiausiai, „Tide Bus Danmark“ galės džiaugtis „eSConnect“ sistema, kuri leidžia greitai patikrinti viso „Urbino 24“ parko būklę.

 

Elektrinis „Urbino 24“ buvo oficialiai pristatytas dar 2019 metais, tačiau užsakymų iš karto nebuvo laukiama. Tikėtina, kad ne vienas miestas stebės Olborgo patirtį ir pagal ją vertins galimybes įsigyti šiuos autobusus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()