Draugiškiausias miestas dviračiams? Iš Amsterdamo kanalų kasmet ištraukiama tūkstančiai skenduolių – kaip jie čia patenka? (Video)  ()

Amsterdamas yra draugiškiausias dviračiams miestas pasaulyje, kuriame 40–60 % visų kelionių mieste vyksta dviračiais. Kai kurie skaičiuoja, kad mieste yra nuo 880 000 iki milijono dviračių, ir jų yra net 20% daugiau nei nuolatinių miesto gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amsterdame taip pat yra daug kanalų – 165, kurių bendras ilgis – 100 kilometrų. Neišvengiamai dalis dviračių sušlampa. Kaip jums 15 000? Būtent tiek dviračių kasmet išžvejojama iš Amsterdamo kanalų. Tiesą sakant, dviračių žvejyba mieste vyksta visu etatu.

„Waternet“, agentūra, atsakinga už kanalų švarą, naudoja didžiulę hidraulinę leteną, kuri ištraukia dviračius iš kanalo dugno. Letena sujungta su kranu, kuris yra baržos priekyje. Bendrovė dviračius žvejoja nuo septintojo dešimtmečio ir tai daro kiekvieną dieną.

Niekas neturi aiškaus atsakymo, kodėl Amsterdamo gyventojai išmeta tiek daug dviračių į kanalus, tačiau toks įprotis mėtyti daiktus į kanalus atsirado seniai. Senais laikais kanalai buvo atvira kanalizacija. Amsterdame nebuvo kanalizacijos sistemos, todėl kanalai Amsterdamo gyventojams buvo tarsi atviras tualetas ir šiukšliadėžė.

1860 m. Amsterdamas pamatė problemą ir pradėjo valyti kanalus. Tačiau daugelis amsterdamiečių vis dar visiškai neatsisakė įpročio mesti daiktus į kanalus, ypač kai yra neblaivūs. Manoma, kad dauguma dviračių, ištrauktų iš kanalų, yra pavogti arba nukentėję nuo vandalų. Amsterdamo policija apskaičiavo, kad kasmet pavagiama nuo 50 000 iki 80 000 dviračių, tačiau tik nedaugelis praneša policijai apie dviračių vagystes, nes mano, kad policija niekuo nepadės.

Dauguma iš kanalų ištrauktų dviračių patenka į metalo laužą. Tačiau dviračiai nėra vienintelis dalykas, kuris patenka į didžiulius metalinius gniaužtus. Retkarčiais darbuotojai iškelia kitus daiktus, pavyzdžiui, šaldytuvus ir net automobilius. Kasmet į kanalus įkrenta nuo 35 iki 50 automobilių. Daugeliu atvejų tai yra nelaimingo atsitikimo pasekmė, tačiau kartais tai padaro vandalai. Amsterdamas turi specialią ugniagesių brigados narų komandą, kuri žvejoja automobilius, kai pranešama apie tokią avariją.

 

Dviračių žvejyba tapo Amsterdamo turistų atrakcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()