„Twitter“ vartotojai nusprendė – Elonas Muskas turi parduoti 10% savo „Tesla“ akcijų: ar jis įvykdys pažadą?  (9)

Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbdamas apklausą sukėlė ažiotažą. Vartotojai nusprendė – Elonas Muskas turi parduoti 10 % savo „Tesla“ akcijų. Bet ar jis įvykdys pažadą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas praėjusią savaitę kreipėsi į „Twitter“ vartotojus. „Pastaruoju metu daug uždirbama iš nerealizuoto pelno, kuris yra mokesčių vengimo priemonė, todėl siūlau parduoti 10 % savo „Tesla“ akcijų. Ar palaikote tai?“ – klausė Elonas Muskas.

Dabar turime rezultatus. Balsavo kiek daugiau nei 3,5 mln. žmonių, 57,9 % respondentų atsakė TAIP. Ar Muskas įvykdys savo pažadą parduoti 10 % savo „Tesla“ akcijų ir taip susimokėti pelno mokestį?

„Bloomberg“ apskaičiavo, kad dabartinėmis kainomis, pardavęs 10 % akcijų, Muskas gautų 21 mlrd. JAV dolerių sumą. Verta pažymėti ir tai, kad paskelbus galutinius apklausos rezultataus, „Tesla“ akcijų vertė smuko 9 %.

 

Vis dėlto, Muskas pažadėjo parduoti akcijas, bet nepasakė, kada. Kyla klausimas, ar jis panaudos pinigus altruistiniams tikslams, ar tiesiog įsteigs kitą įmonę, kuri, pavyzdžiui, gamins viršgarsinius reaktyvinius lėktuvus su vertikalaus kilimo ir tūpimo pajėgumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai (9)