Indijos beprotiškasis „Mirties šulinys“ – kvapą gniaužiantis ekstremalus triukas, laužantis visas gravitacijos ir saugumo taisykles (Foto, Video)  (2)

„Maut ka Kuaa“, arba „Mirties šulinys“, dar kartais vadinamas „Mirties siena“, yra nepaisantis mirties ir gravitaciją laužantis triukas, kurį dažnai galima pamatyti įvairiuose karnavaluose Indijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Triukas atliekamas mediniame cilindre, panašiame į statinę arba apverstą kūgį, kurio skersmuo yra nuo 9 iki 15 metrų.

Šio kūgio viduje drąsuoliai motociklais, o kartais ir automobiliais dideliu greičiu važiuoja išilgai vertikalios sienos – automobilį ar motociklą laiko vien išcentrinė jėga.

Žiūrovai žiūri iš platformos, pastatytos aplink konstrukcijos perimetrą viršuje, ir žvelgia žemyn į šulinį, kuriame važiuoja motociklininkai ar automobiliai. Vairuotojai pradeda nuo būgno apačios, dažniausiai prieš laikrodžio rodyklę, ir kyla nuožulnia atkarpa, kol įgyja pakankamai greičio, kad galėtų važiuoti vertikalia cilindro siena.

 

Be važiavimo vertikalia siena, motociklininkai atlieka kitus beprotiškus triukus, tokius kaip važiavimas be rankų. Kartais motociklininkai pakeliui iš žiūrovų viršuje surenka šiek tiek pinigų, kaip Las Vegaso šou mergina.

Tačiau šis triukas Indijoje yra ypač pavojingas dėl akivaizdaus saugumo nepaisymo. Vairuotojai važiuoja be šalmų ir diržų, o transporto priemones visada reikia remontuoti. Dažnai mediniame šulinyje trūksta lentų.

Nepaisant pavojingo jų darbo pobūdžio, norinčių pasirodyti atlikėjų netrūksta. Kartais prie jų prisijungia net moterys.

 

Toks pasirodymas iš pradžių buvo sumanytas Jungtinėse Valstijose XX a. pradžioje. Pats pirmasis karnavalinis motordromas atsirado Coney Island pramogų parke (Niujorkas) 1911 m.

Kitais metais keliaujančiuose karnavaluose pasirodė mobilūs motordromai, o 1915 m. pasirodė pirmieji „silodromai“ su vertikaliomis sienomis ir netrukus buvo pavadinti „Mirties siena“.

Karnavalinė atrakcija tapo pagrindine Jungtinių Valstijų lauko pramogų pramonės dalimi, o pasirodymas savo populiarumo piką pasiekė XX a. ketvirtajame dešimtmetyje, kai keliaujančiuose šou ir pramogų parkuose buvo daugiau nei 100 autodromų.

 

Šis triukas taip pat žinomas visoje Jungtinėje Karalystėje ir dažnai matomas mugėse, kuriose pristatomi originalūs Amerikos „Indian“ markės motociklai, naudojami nuo XX a. 3-ojo dešimtmečio.

Jungtinėse Valstijose svarbiausias šou yra „American Motordrome Company“, kuri naudoja kelis XX amžiaus senovinius „Indian Scout“ motociklus, kad žiūrovai galėtų pamatyti, kaip šie pasirodymai buvo rengiami jų klestėjimo laikais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(7)
(23)

Komentarai (2)