Kodėl daugelyje kompiuterių „C“ yra numatytoji kietojo disko raidė? O kam skirtos „A“ ir „B“ raidės? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-11-17 15:55
Kam pavyks pakeisti windowsuose C: diską į A: be katastrofiškų padarinių, duokit man pliusą
conjurer 2021-11-17 17:41
Ši sistema šiap pasenusi. Windows jau senai galima mountinti diskus kaip katalogus, panašiai kaip MacOS ar linux. Tik kažkaip niekas ta funkcija nesinaudoja, o patys windows bando slėpti diskus. Na bent jau pradinis explorer atidaromas katalogas yra "libraries", ar userio katalogas, o pajungti usb techniškai atsiranda "Desktop" kataloge, bet tik per explorerį, dėl patogumo. Nesenai skaičiau kad yra pirmakursių IT studentų, kurie nesuvokia kas yra katalogų struktūra, ir nežino kur saugomi failai, jie galvoja kad "downloads" yra tiesiog appsas, ne katalogas. Taip kad diskų raidės turbūt visiškas kosmosas jiems.
UTF16 2021-11-17 18:05
Aš visada perkeliu „Program Files“ ir „My documents“ praktiškai be jokių padarinių, bet čia turbūt nesiskaito
HardAxe 2021-11-17 18:12
Gal viskas ir veiktų, bet turiu daug įtarimų (jausmų lygmenyje). programas gali instaliuoti kur nori, my documents taip pat turi numatytą perkėlimo mechanizmą. Bet kiek dabar ateina į galvą, instaliuojant windowsai savo diską pavadina C, o sisteminio disko pervadinti neleidžia. Tai gražiais būdais lyg ir nepasikeis raidė, o pakeitus negražiais - kaži ar veiks?
UTF16 2021-11-17 18:52
Kažkada esu įdiegęs Windows XP į D diską. Jeigu gerai pamenu, jokios katastrofos nebuvo, bet tai nepatiko kai kurioms programoms. Berods Internet Explorer išvis nepasileisdavo. Nebe problema šiais laikais. Jeigu programa užprogramuota taip, kad veiktų su sistemos kintamaisiais (%SYSTEMDRIVE%, %APPDATA% ir pan.), tai pakeitus diską turbūt nieko nebus. Bet greičiausiai teks perdiegti pusę programų.
conjurer 2021-11-17 18:53
O kam perkėlinėti program files? Asmeniškai turiu c:/programs, kur programos, kurios persikelia po windows perinstaliavimo. Tiesiog instaliuojant reikia patrumpinti kelią. O My documents yra microsoft sugadintas katalogas. Jis senai ne be naudotojo, o sisteminis. Ten žaidimai ar programos rašo savo duomenis, ne visi moka perkelti į Users/XXX/AppData. Net pačiam userio kataloge yra visokių logų ir microsoft bloatware katalogų. Na bet perinstaliavus iš šitų katalogų galima persikelti programų nustatymus, ar žaidimų save failus. Savo failus reikia kuo toliau laikyti nuo c:Users, ir taip bus mažiausiai problemų. Ir dar geriau nusipirkti išorinį hdd/ssd, ir ten kas kelis mėnesius pasidaryti kopiją. Ant bajerio pabandžiau win 7, tai neina instaliuojant pasirink, kad būtų ne C diskas, o instaliavus metama klaida, kai bandoma keisti.
UTF16 2021-11-17 19:04
Tam, kad kai reikės perdiegti Windows, įdiegtos programos nebūtų ištrintos formatuojant diską. Po perinstaliavimo reikės iš naujo įdiegti labai nedaug programų. Tam, kad „Program Files“ kelias pagal nutylėjimą rodytų į kitą diską ir neterštų C disko, kurio vieta yra ribota.
conjurer 2021-11-17 19:41
Ir kiek programų po perinstaliavimo veikia? Man vis tiek patogiau grupuoti į portable programas (c:programs ar d:programs), ir neportable, kurios eina į program files. Šiap nuėjus į ta katalogą, matau krūva visokiu windows katalogų, ir vos kelias kurias pats instliavau, kaip 7zip ar steam. Na gal naudojimo pomėgiai skirtingi, man windows operacinėje svarbesnis katalogas D:games.
UTF16 2021-11-17 20:14
Taip, galima, bet gigabaitus užimančių programinių failų aš C diske nelaikau, nes tiesiog nėra vietos.
sub 2021-11-18 09:01
Jei gerai atsimenu tai problema būdavo tame: kad Internet explorer pagal default properties buvo pririšta prie C disko. Kai įrašai į D diską, reikėdavo nueit ant .exe failo ir per properties pakeist failo target adresą.
sub 2021-11-18 09:05
O geras, matau visi skirtingai elgdavosi su katalogais ir diskais. Aš viską rašydavau į Programe Files katalogą, ir tik nuemsdavau shortcutus žaidimų ant desktopo. Ar atsimeni, vėliau atsirado tam pačiam diske du Program Files katalogai, nes 64bit sistemose galėdavai ir 64bit ir 32bit programas įrašinėt, bet jų nedėdavo į bendrą Programe Files katalogą.
conjurer 2021-11-18 15:34
Dėl to, ir dėl to kad ten neturėjau mažai kontrolės, tuos katalogus apleidau. Kaip ir my documents, kur realiai vien tik žaidimų save failai egzistuoja, taip ir program files yra pagrinde windows programos, visokios bibliotekos atlėkusios su žaidimais ar kitu softu, ir driveriai. Taip, dabar pažiūrėjau tiek nvidia tiek amd turi po driverių archyvą program files kataloge.
sub 2021-11-18 15:40
Tai ne taip daug ir skiriamės. Aš irgi tai laikais darydavau partitition, ir D diske laikydavau kažkokisu daug vietos užimančius failus, kaip antai muzika, filmai, dokumentai, programos neinstaliutos ir pan. O į C diską keliaudavo visos programos. Į C disko Program files katalogą keliaudavo visos įrašytos programos ir jei tarkim nerasdavai kaip paleist programos, tai Program files kataloge visada buvo visų įrašytų programų failai ir exe failai paleidimui.
SaMaras 2021-11-18 15:50
https://images.app.goo.gl/tu99crTXaeRrpjyJ7 Tuoj ir apie CD/DVD straipsniai eis kaip apie kažkokią mistinę technologiją...
HAL9000 2021-11-26 13:41
Yra ne tik pirmakursių tokių Jiems dar būna kosmosinis faktas, kad šiukšliadėžė irgi yra ne kas kita, kaip katalogas, į kurį automatiškai keliauja trinami failai... ir kad tą katalogą, kaip ir n kitų sisteminių katalogų, galima pamatyti katalogų struktūroj, kai nuimama varnelė rodymo parinktyse "Hide protected system files and folders" (ar kažkaip panašiai).
HardAxe 2021-11-26 14:41
lygiai taip pat man būna kosminis nustebimas, kai kokiam nors įrenginy aš negaliu pamatyti failinės sistemos.