„McLaren“ paneigė gandus, kad juos įsigijo „Audi“  (1)

Pirmadienį žiniasklaidoje pasirodė gandų, kad „Audi“ įsigijo britų superautomobilių gamintoją „McLaren“. Britai suskubo šiuos gandus paneigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, ši istorija, kuri, atrodo, pasklido Vokietijoje, pasiekė ir Lietuvos žiniasklaidos priemones. „McLaren“ teigia, kad šie gandai yra visiškai neteisingi ir kompanija stengiasi pasirūpinti tų straipsnių paneigimu. Pranešime žiniasklaidai „McLaren“ pažymėjo, kad nors pokalbiai apie bendradarbiavimą vyksta su įvairiomis kompanijomis ir tarp jų yra ir automobilių gamintojų, „McLaren Group“ savininkai nepasikeitė.

Bet iš kur tie gandai? Kodėl „Audi“ pirktų „McLaren“?

Na, savaitgalį „Reuters“ pranešė, kad „Audi“ žvalgosi į tokias galimybes. Tiesa, kiek anksčiau buvo teigiama, kad „McLaren“ gali tapti BMW nuosavybe. „McLaren“ yra garsus superautomobilių gamintojas, bet pastaruoju metu kompanija patiria didelį finansinį spaudimą. Inovacijoms reikalingos didelės investicijos, o superautomobiliai pandeminiu laikotarpiu nėra labai populiarūs.

Yra viena priežastis, kodėl „Audi“ galbūt norėtų „McLaren“. „Volkswagen“ dalyvavo diskusijose apie būsimus Formulės 1 variklius, kurie pasirodys dešimtmečio viduryje. Jau anksčiau skelbta, kad „Volkswagen Group“ norėtų sugrįžti į šią sporto šaką. Galbūt tai būtų „Audi“, o galbūt - „Porsche“ komanda. „McLaren“ įsigijimas būtų kone tiesiausias kelias į Formulę 1. Aišku, galima kurti naują komandą, bet tai būtų labai sudėtinga. O štai „McLaren“ struktūra jau yra čia ir gali būti lengvai perdavinama „Audi“, „Porsche“ ar kitu vardu.

 

Tačiau Formulės 1 komanda yra tik vienas „McLaren“ gabalas. „Volkswagen“ grupei jau priklauso „Lamborghini“ bei „Porsche“ - kiek greitų automobilių markių reikia? 

Dabar manoma, kad „Volkswagen“ viena koja žengs į Formulę 1 kaip kitos komandos partneris. Pavyzdžiui, „Porsche“ gali padėti „Red Bull“ kurti varančiuosius bolidų komponentus (hibridinę sistemą ar V6 variklį).

Tačiau dabar svarbiausia naujiena yra čia - „McLaren“ neigia gandus, kad turi naują pirkėją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (1)