3D spausdinimas - statybos ateitis? Pasižiūrėkite, ką ši technologija jau sugeba (Video)  (29)

Mūsų miestams ir toliau besivystant, 3D spausdinimas gali pasitarnauti statant konstrukcijas greičiau, pigiau ir efektyviau. Ši technologija buvo naudojama nuo devintojo dešimtmečio, tačiau tik šio amžiaus pradžioje ji tapo daug labiau prieinama keliose pramonės šakose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-11-26 3D spausdinimas - statybos ateitis? Pasižiūrėkite, ką ši technologija jau sugeba (Video)  (29)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių 3D spausdinimas buvo naudojamas tik nedidelio masto prototipams. Tačiau šiandien technologijų pažanga leidžia statyti viso dydžio statinius, tokius kaip tiltai ir namai.

Iš tiesų, 3D spausdintuvu atspausdintas struktūras dabar galima pamatyti visame pasaulyje, nesvarbu, ar tai Vokietija, Kanada, Jungtiniai Arabų Emyratai ar Nyderlandai. Šios konstrukcijos keičia mūsų supratimą apie pastatų projektavimą.

Kaip ši technologija veikia? 3D spausdintuvai nuosekliai sluoksniuoja medžiagas, kad kompiuterių pagalba sukurtų trimačius objektus. Žinoma, didelėms konstrukcijoms, tokioms kaip pastatai, reikia didesnių spausdintuvų.

Tokio tipo spausdintuvams statybų pramonėje tampant įprasta darbo priemone, tik laiko klausimas, kol 3D spausdinimas bus plačiai naudojamas statybvietėse visame pasaulyje. Šios technologijos plėtra galėtų išspręsti būsto trūkumo problemą.

 

Šiame vaizdo įraše galite daugiau sužinoti apie pastatų spausdinimą ir pamatyti, kaip tai vyksta praktiškai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai (29)