Apokalipsė prabangiai: raketų paleidimo šachtą pavertė išgyvenimo kurortu - čia galima ramiausiai gyventi net 5 metus (Foto)  (10)

Ateitis yra nenuspėjama. Štai kodėl kompanija „Survival Condo“ atkreipė dėmesį į slaptą vietą Kanzase, kur raketų paleidimo šachtą pavertė prabangiu išgyvenimo kurortu, net penkerius metus galinčiu talpinti 75 žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Survival Condo“ gyvenamosios patalpos ir patogumai yra aukščiausios klasės. Čia yra beveik 230 000 litrų baseinas ir SPA zona, kino teatras, poilsio kambarys, treniruoklių salė, vidaus šaudykla, medicinos įstaiga, laipiojimo uolomis siena ir net šunų parkas pūkuotiems apokalipsės palydovams.

Nereikia nė sakyti, kad apsistoti šioje saugioje prieglaudoje būtų prabangu, ir daugelis galbūt niekada nenorėtų šios vietos palikti.

Pasak „Survival Condo“, vienas gyventojas teigė, kad „tokios pačios kokybės butas Niujorke man būtų kainavęs tiek pat, jei ne daugiau“. Tačiau ne prabanga yra svarbiausia klientams, sakė „Survival Condo“ vadovas Larry Hallas. Nepertraukiamas saugumas yra pagrindinis projekto pasiūlymo privalumas.

 

Idėja statyti šiuos retrofuturistinius butus kilo iš to, kaip vyriausybės projektuose buvo atnaujinti bunkeriai, kad būtų užtikrintas maksimalus komfortas, ilgaamžiškumas ir saugumas, sakė Hallas. „Mačiau, kad vyriausybė išleidžia daug pinigų tiek naujiems bunkeriams, tiek senųjų modernizavimui. Maniau, kad jie žino tai, ko aš nežinojau“, – sakė Hallas.

Jei jums įdomu, kokie saugūs yra šie apartamentai, būkite tikri, kad jie gali atlaikyti net pačius galingiausius sprogimus. Pradinė konstrukcija yra apleista „Atlas“ raketų paleidimo šachta. Objektas buvo sukurtas taip, kad atlaikytų 20 kilotonų sprogimą per kilometrą nuo jo buvimo vietos.

 

Apartamentai svyruoja nuo 500 000 iki 3 mln. JAV dolerių. „Kadangi pradinis objektas buvo sukonstruotas kaip branduoliniam sprogimui atsparus įrenginys, mūsų konstrukcijų inžinieriai modifikavo įrenginį, kad išlaikytų panašų konstrukcinį stiprumą“, – paaiškino Hallas.

Kokių pasaulio pabaigos scenarijų bijo pirkėjai? Hallas teigia, kad yra keletas skirtingų priežasčių, įskaitant „pandemijas, terorizmą, ugnikalnių išsiveržimus, pasaulinius orų pokyčius, dėl kurių imtų trukti maisto, žlugtų pasaulinė ekonomika“.

 

Turime pripažinti, tai gerokai viršija vidutinį pasiruošimo išgyvenimui rinkinį, tačiau turint omenyje chaotišką įvykių seriją, kurią matėme vos per porą pastarųjų metų – nuo pandemijos iki didėjančių galimo konflikto tarp pagrindinių pasaulio tautų ženklų, sunku paneigti modernios saugyklos patrauklumą, kuri užtikrins jūsų saugumą. Nes jei grius dangus ir ateis pasaulio pabaiga, jūsų banko sąskaita greičiausiai atsidurs paskutinėje vietoje tarp pagrindinių prioritetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(4)
(27)

Komentarai (10)