„Volvo“ tyrimas: gaminant elektromobilį išmetama 70% daugiau teršalų, nei gaminant automobilį su vidaus degimo varikliu - kodėl taip yra? (Foto)  (73)

Tikėtina, kad diskusijos apie tai, ar elektromobiliai yra ekologiškesni, palyginti su vidaus degimo variklius turinčiais automobiliais, toliau tęsis. Argumentų randa abi pusės, bet jei paklausite „Volvo“, gamintojas pasakys, kad elektromobilis teršia daug daugiau, nei transporto priemonė su vidaus degimo varikliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volvo“ palygino benzinu varomą „XC40“ su visiškai elektriniu „C40“ (iš esmės ta pati transporto priemonė, bet su kupė tipo stogo linija ir EV jėgos pavara) ir išsiaiškino, kad gaminant pastarąjį išmetamųjų teršalų kiekis padidėja 70 procentų.

Skirtumas yra gana pastebimas, nes abi transporto priemonės yra pagamintos toje pačioje gamykloje, ant tos pačios surinkimo linijos ir jose yra daug tų pačių komponentų.

Tai reiškia, kad baterija yra pagrindinė priežastis, kodėl gaminant elektrinį „C40“ išmetama daug daugiau teršalų, ypač turint omenyje, kad „Volvo“ atsižvelgė į viską, kai tai apskaičiavo, o tai darė tada, kai buvo išgaunamos ir perdirbamos žaliavos.

 

Dabar nežinome, ar skirtumas yra panašus į kitų gamintojų atvejus, tačiau jei „Volvo“ pateikti duomenys yra realūs, tai reikštų, kad visi nauji elektromobiliai yra daug mažiau ekologiški, nei transporto priemonės su vidaus degimo varikliu.

Procentas gali būti mažesnis nei 70 procentų, kuriuos pateikia „Volvo“, nes tai taip pat labai susiję su tiekėjais ir tiekimo grandinėmis, tačiau net jei jis mažesnis, mažai tikėtina, kad jis bus daug labiau palankus elektromobiliams.

 

Šios naujienos neabejotinai suteikia daugiau pasitikėjimo kai kurių automobilių gamintojams, teigiantiems, kad elektromobiliams skirti mažesnes baterijas yra ekologiškiausias būdas („Mazda MX-30“ ir „Honda e“ yra dvi transporto priemonės, sukurtos vadovaujantis tokia filosofija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(18)
(85)

Komentarai (73)