„Mercedes-Benz“ pristatė naują elektromobilį EQB - beveik tobulas šiuolaikiškas automobilis šeimai?  ()

„Mercedes-Benz EQB“ ilgis - 4,68 m, bet viduje tilps 7 žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mercedes-Benz“, kaip ir visi kiti automobilių gamintojai, po truputį elektrifikuojasi. EQB yra naujausias „Mercedes-Benz“ elektromobilis, parodytas dar rugsėjį ir dabar žengiantis į gamybos stadiją. Užsakymai jau priimami - EQB kainuos nuo 55,3 tūkstančių eurų.

Daug? Na, tai yra „Mercedes-Benz“, elektromobilis ir prabangus automobilis apskritai. EQB išmatavimai - 4684 x 1834x 1701 mm, ratų bazės ilgis siekia 2,8 m. Šis elektromobilis sveria 2,2 tonas.

Dizainu EQB per daug nenustebins. Matoma ta pati suapvalinta „Mercedes-Benz“ elektromobilių estetika, kurią matėme ir EQC automobilyje. EQB turi dideles netikras groteles, už kurių slepiasi įvairūs jutikliai, gražius naujo dizaino ratlankius, LED žibintus. 

 

„Mercedes-Benz EQB“ salonas yra įrengtas prabangiomis medžiagomis. Veganai apsidžiaugs, kad EQB salonas yra apsiūtas dirbtine ARTICO oda. Čia nemažai rožinio aukso akcentų, bet, žinoma, dominuoja ekranai. EQB bus prieinamas ir su pažangiu autopilotu. „Mercedes-Benz“ didžiuojasi, kad EQB gali būti įsigytas ir su trečia sėdynių eile - ten tilps iki 1,65 m ūgio keleiviai.

Aišku, būtina paminėti ir bateriją. EQB turi 66,5 kWh bateriją, kurios užteks iki 419 km (WLTP). Visi EQB yra varomi keturiais ratais. Tai tikrai nėra sportinis automobilis, bet „350 4Matic“ 100 km/val. pasieks per 6,2 s, o tai nėra blogas rezultatas. „300 4Matic“ tai padarys per 8 sekundes. Visų EQB maksimalus greitis yra apribotas iki 160 km/val.

 

Apskritai, „Mercedes-Benz EQB“ yra šeimai skirtas automobilis. Tai akivaizdu ir iš marketingo medžiagos, ir iš automobilio charakteristikų. Tiesa, gamintojas nenurodo, kokį svorį šis e-visureigis gali patempti - atrodo, kad namelio ant ratų ar katerio į atostogas šiuo automobiliu nenusigabensi.

„Mercedes-Benz EQB“ turėtų būti pakankamai populiarus automobilis. Tiesa, beprasidedančiame elektromobilių amžiuje „Mercedes-Benz“ kol kas nėra labai ryškus žaidėjas - populiariausių Europos elektromobilių sąraše MB modelių įprastai nėra. Bet, žinoma, su laiku tai gali pasikeisti - „Daimler“ džiaugiasi, kad pardavimai auga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: