„Bobcat“ pristato pirmąjį elektrinį kompaktišką krautuvą pasaulyje - jis bus giriamas ne tik dėl aplinkosauginių priežasčių  (5)

„Doosan Bobcat“ pristato T7X - kompaktišką krautuvą, kuris iš pirmo žvilgsnio primena kitas mašinas, kuriomis šis gamintojas ir garsėja. Tačiau „Bobcat T7X“ yra pirmasis savo veislės atstovas - tai yra pirmas elektrinis tokio tipo krautuvas pasaulyje. Jame net hidraulinio skysčio nėra!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Statybų technika godžiai ryja degalus. Ji yra sunki ir dirba sunkiai. Be to, ji turi dirbti - nedirbanti technika yra pinigų švaistymas ir neišnaudoti resursai. Tikriausiai dėl to elektrinės technologijos lėtai veržiasi į sunkiųjų mašinų segmentą. Bet „Bobcat T7X“ jau čia.

 

„Bobcat T7X“ turi santykinai nedidelę 62 kWh bateriją. Tačiau jos pakaks maždaug keturioms valandoms darbo. Iš tikrųjų, T7X dirbs daug efektyviau nei dyzeliniai jo giminaičiai. Priešingai nei daugelis krautuvų, T7X jaus, kokį svorį kelią ir pagal tai sureguliuos skiriamą galią. Aišku, jis gali ne tik kelti, bet ir kasti, šluoti ir dirbti kitus darbus.

 

Galios resursų panaudojimo lankstumą šiai mašinai suteikia tai, kad ji neturi hidraulinių cilindrų. Vietoje jų naudojami elektriniai stūmokliai, kurie veikia gerokai efektyviau ir leidžia dinamiškai reguliuoti galią. Be to, galia ir sukimo momentas yra prieinami iš karto - elektromobilių vairuotojai tai jau žino. Galiausiai, ši technologija leido pakeisti 259 litrų hidraulinio skysčio talpą 0,9 litrų aušinimo skysčio rezervuaru. Kuris, beje, užpildomas ekologišku skysčiu.

„Bobcat T7X“ neterš aplinkos, bet jis turi ir daugiau privalumų. Visų pirma, šis kompaktiškas krautuvas bus žymiai lengviau ir pigiau prižiūrimas. Antra, jis turės kiekvienam darbui lengviau pritaikomą jėgos agregatą - sukimo momento ir galios kreives galima keisti pagal poreikį. Trečia, jis neišmeta nuodingų dujų, todėl gali veikti uždarose patalpose. 

Kol kas „Bobcat T7X“ kaina nėra skelbiama. Dar šiemet T7X bus nuomojamas Šiaurės Amerikoje, o apie pardavimą ar prieinamumą Europoje „Bobcat“ kol kas neskelbia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(3)
(34)

Komentarai (5)