JAV analitikų įžvalgose – nepavykęs Rusijos planas ir kryptis, kuri kelia didžiausią grėsmę Ukrainai (Foto)  ()

JAV įsikūręs karo analizės institutas pateikė trečiosios Rusijos invazijos į Ukrainą dienos įvertinimą. Jame kalbama apie nepavykusį Rusijos planą ir nurodoma, kuris gynybos kryptis Ukrainai kelia didžiausią grėsmę, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo analitikų, Rusijai „nepavyko apsupti ir izoliuoti Kijevo mechanizuotomis ir atakomis iš oro, nors ji labai aiškiai planavo tai padaryti.“

Pagal paskutinių 24 valandų įvykius aiškėja, kad Rusija dabar yra labiau susitelkusi į tiesiogines Kijevo atakas, kurios vykdomos iš Šiaurės Rytų krypties bei supant per šalia Dniepro upę.

Nurodoma, kad Rusijos pajėgos „laikinai atsisakė“ stiprių atakų Černikove ir Charkive – tvirtinama, kad rusai pasiruošę aplenkti šiuos miestus ir telkti pajėgas į Kijevą.

Analitikai pabrėžė, kad Rusijos puolimas prieš Šiaurės Rytų ir Rytų miestus nepavyko, nes jis buvo „prastai sukurtas ir vykdytas“. Be to, Rusija susidūrė su „ryžtingesniu ir efektyvesniu pasipriešinimu nei tikėtasi“.

JAV analitikai taip pat stebi nuotaikas Rusijos pajėgose. Teigiama, kad rusų karių moralė nėra gera, be to – susiduriama su logistinėmis bėdomis. Manoma, kad tai susiję su prastu planavimu, koordinavimu ir išpuolių ties šiaurine siena vykdymu.

 

Tačiau nepaisant to, Rusija tęsia ataką prieš Ukrainą ir vis labiau spaudžia Kijevą, kur, kaip pranešai ukrainiečiai, per vieną ataką jau žuvo 6 metų vaikas. Tai būtų jauniausia karo Ukrainoje auka iki šiol.

Pasak karo analizės instituto Ukrainai dabar didžiausia grėsme virsta Pietų kryptis. Pasak analitikų, Rusijos karinių pajėgų atakos šiame regione „kelia grėsmę Ukrainos sėkmingai gynybai Šiaurės ir Šiaurės-Rytų regione.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: