[Žinios trumpai] Kanada aprūpins Ukrainą prieštankiniais ginklais ir uždraus Rusijos naftos importą  ()

Kanada aprūpins Ukrainą prieštankiniais ginklais ir patobulinta amunicija, taip pat uždraus Rusijos žalios naftos importą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pirmadienį paskelbė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau, praneša Reuters.

Pasak jo, Kanada ir toliau rems didvyrišką Ukrainos gynybą nuo Rusijos karių.

„Skelbiame apie savo ketinimą visiškai uždrausti žalios naftos importą iš Rusijos – pramonės, kuri atnešė didelę naudą prezidentui Putinui ir jo oligarchams“, – sakė Trudeau.

Tuo pat metu Trudeau sakė, kad vyriausybė paprašė nepriklausomos transliavimo, televizijos ir telekomunikacijų reguliavimo institucijos sustabdyti Rusijos valstybinio transliuotojo RT transliavimą šalyje. Kanados kabelinės televizijos operatoriai anksčiau pareiškė, kad savo noru nustos transliuoti RT.

Savo ruožtu gynybos ministrė Anita Anand sakė, kad Kanada netrukus į Ukrainą atsiųs 100 prieštankinių sistemų „Carl Gustaf“ ir 2000 raketų.

Kanada jau išsiuntė ginklus ir nemirtinus ginklus į Ukrainą ir parėmė daugybę sankcijų, įskaitant Rusijos pašalinimą iš SWIFT tarptautinės bankų mokėjimo sistemos.

 

Vasario 25 d., Trudeau paskelbė, kad Kanada dėl atakos prieš Ukrainą įves Rusijai papildomas sankcijas. Sankcijos bus nukreiptos prieš Rusijos bankus, finansų elito atstovus ir Rusijos saugumo tarybos narius, įskaitant gynybos, finansų ir teisingumo ministrus.

Vasario 26 dieną Kanada įvedė sankcijas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir Baltarusijos lyderiu apsiskelbusiam Aleksandrui Lukašenkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: