[Žinios trumpai] „Mus siunčia kaip patrankų mėsą“: sugauti užpuolikai pasakojo, kaip atsidūrė Ukrainoje ir ką jiems sakė tiesioginiai vadai (Video)  ()

Keli karo belaisviai pasakojo tiesą apie karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeši į Ukrainą įsiveržusios Rusijos kariuomenės kariškiai belaisviai teigė, kad vadovybė jiems nepaaiškino sienos kirtimo tikslo.

Apie tai jie papasakojo paskelbtame vaizdo įraše.

Šeši kaliniai yra nuo 19 iki 21 metų amžiaus. Visi pasakoja skirtingas versijas, kaip Rusijos kariuomenė atsidūrė Ukrainoje. Vienas iš kalinių sakė vykstantis į Ukrainą „pratyboms“, kiti tikina, kad vadovybės nurodymu sieną kirto apgaule. Vadai nepaaiškino šių veiksmų tikslo.

„Kai jie kirto sieną, jie paklausė vado, kam visa tai skirta. Jis pasakė, kad neklausinėtų nereikalingų klausimų“, – sakė vienas iš kalinių.

Kariai buvo patikinti, kad kirs sieną, stovyklaus ir gyvens. Tuo pačiu metu kolona, ​​kurioje judėjo vienas iš kareivių, buvo nušautas beveik iš karto. Automobilis, kuriuo važiavo kitas kareivis, buvo susprogdintas, jis vos išgyveno. Kitas sulaikytas rusas sakė pasidavęs Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kartu su kitais Rusijos kariškiais.

„Mus apgavo... mus nori panaudoti kaip patrankų mėsą“, – sako vienas iš rusų.

 

 

„Negalvojau, kad ką nors nužudysiu... Į karą mus pasiunčia kaip patrankų mėsą“, – priduria antrasis.

Vienas iš kalinių sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naikina ištisas įsibrovėlių kolonas. Visi patvirtina, kad ukrainiečiai jų neskriaudžia, gydo ir maitina.

„Mes elgėmės kaip vokiečiai per Antrąjį pasaulinį karą. Nes puolėme žmones, o jie tik gina savo teritoriją. Niekas mūsų niekur nepuolė, o aš pats nesuprantu, ko Rusija nori iš šio karo“, – sakė vienas iš kalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: