[Karšta tema] Pasaulį žaibiškai apskriejusiose nuotraukose – protestavę prieš karą Rusijos vaikai areštinėje: gresia teismas (Foto, Video)  ()

Socialiniuose tinkluose pasipiktinimą sukėlė nuotraukos, kuriose užfiksuota grupė vaikų, kuriuos Maskvoje policija sulaikė protestuojant prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukomis feisbuke pasidalijo Alexandra Arkhipova, sakydama, kad dvi moterys – Jekaterina Zavizion ir jos draugė Olga Alter – antradienį kartu su penkiais vaikais, kurių amžius nuo 7 iki 11 metų, išvyko padėti gėlių prie Ukrainos ambasados.

Vaikai pasidarė transparantus ir išvyko su savo motinomis, rašė Rusijos valstybinio humanitarinio universiteto docentė Arkhipova.

Vaikų, akivaizdžiai sulaikytų policijos, nuotraukose matyti, kad jie padarė ženklus su rusiška fraze, kuri verčiama „karui ne“.

„Visus juos sulaikė policija ir nuvežė į „Presnenskoje“ policijos nuovadą. Telefonai buvo atimti iš tėvų, o policininkai šaukia ant tėvų, grasindami šioms drąsioms mamoms ir jų vaikams“,– rašė ji.

 

Ji teigė, kad tėvams taip pat buvo grasinama, kad iš jų bus atimtos tėvystės teisės.

Arkhipova taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip vienas iš vaikų, būdamas areštinėje, kalba pro ašaras. Atnaujintame pranešime ji rašė, kad vaikai ir jų motinos buvo paleisti atvykus advokatui, tačiau turės stoti prieš teismą.

Sukėlė pasipiktinimą

 

Nuotraukos plačiai išplito socialiniuose tinkluose, įskaitant „Twitter“ ir „Telegram“ ir sukėlė didžiulį pasipiktinimą.

Buvusi įkalinto Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno atstovė Anna Veduta tviteryje parašė: „Nenusiraminsiu. Jau sulaiko vaikus. Žmonės Rusijoje, ko dar reikia pabusti. Pabuskite, tai fašizmas!!! Jis žudo ukrainiečių vaikus, o rusų vaikus meta už grotų!"

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: