[Žinios trumpai] Kas yra humanitariniai koridoriai, apie kuriuos paskelbė Rusija: kaip tai veikia?  ()

Rusija šeštadienio rytą pranešė, kad jos kariai, apsupę Azovo jūros uostamiestį Ukrainos pietuose, nustos šaudyti ir leis civiliams ramiai išvykti. Rusija taip pat planuoja dalines paliaubas, kad iš Volnovachos taip pat galėtų evakuotis civiliai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 [Žinios trumpai] Kas yra humanitariniai koridoriai, apie kuriuos paskelbė Rusija: kaip tai veikia?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Humanitariniai koridoriai įsteigiami siekiant užtikrinti saugų perėjimą konflikto aukoms palikti karo zoną ir humanitarinėms labdaros organizacijoms bei jų darbuotojams patekti į ginkluoto konflikto paveiktas teritorijas.

Visų pirma, šie koridoriai yra skirti evakuoti gyventojus ir suteikti skubią pagalbą, pavyzdžiui, aprūpinti maistu ar suteikti medicininę priežiūrą.

Jiems dažnai suteikiama konkreti geografinė vieta, paprastai palei transportavimo maršrutą, ir apibrėžiamas laikotarpis, per kurį jų bus laikomasi.

Taip pat svarbu, kad kai kuriuose susitarimuose būtų tiksliai nustatyta, kokias medžiagas galima gabenti humanitariniu koridoriumi, todėl būtinas nešališkumas, siekiant užtikrinti sąžiningą elgesį su visais koridoriumi besinaudojančiais žmonėmis.

 

Pirmą kartą jie buvo aptarti 1990 m., kai jie buvo apibrėžti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliucijoje 45/100.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()