[Žinios trumpai] „Paskutinė tvirtovė“: kodėl Mariupolio gynyba yra tokia svarbi ir kodėl rusai taip stipriai jį atakuoja  ()

Miestas neleidžia agresoriaus kariuomenei sukurti sausumos koridoriaus į Krymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-05 [Žinios trumpai] „Paskutinė tvirtovė“: kodėl Mariupolio gynyba yra tokia svarbi ir kodėl rusai taip stipriai jį atakuoja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolis – vienas iš miestų, kuriame nuolat vyksta mūšiai. Rusų įsibrovėliai dabar bando jį blokuoti. Priešai jau atkirto gyventojams šviesos, vandens, šilumos ir maisto tiekimo kelius.

O dėl apšaudymo itin sunku atkurti komunikacijas. Drąsūs Mariupolio gynėjai sulaiko agresorių, nes supranta, kaip tai svarbu. Neseniai būtinybę ginti miestą pabrėžė „Azovo“ pulko vado pavaduotojas šaukiniu „Kalina“.

Kariškiai surašė kreipimąsi į civilius, valdžios institucijas ir visą pasaulį. Jame vado pavaduotojas sakė:

„Noriu kreiptis į visuomenę, į Ukrainą, kad Mariupolio gynėjai laikosi rikiuotėje. Vyksta sunkios kovos. Priešo grupė, turinti skaitinę persvarą, bando prasibrauti per gynybos liniją. Ir įsiveržti į miestą. Dabar svarbu išlaikyti Mariupolį, nes tai paskutinis miestas, kuris neleidžia sukurti sausumos koridoriaus iš Rusijos į Krymą. Tai svarbu visiems tiek Ukrainoje, tiek visame pasaulyje suprasti, kad Mariupolio prarasti negalima, nes tai paskutinė Ukrainos tvirtovė prie Azovo jūros. Jei neteksime Mariupolio, prarasime visą Ukrainą“.

 

Primename, kad Rusija šeštadienio rytą pranešė, kad jos kariai, apsupę Azovo jūros uostamiestį Ukrainos pietuose, nustos šaudyti ir leis civiliams ramiai išvykti.

Iš Mariupolio civiliams bus leista išvykti nuo vidurdienio iki 17 val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: