[Žinios trumpai] Skelbiama kokias nuolaidas sutinka daryti Ukraina derybose su Rusija ir kokių griežtai ne  ()

Ukraina nenori eiti į kompromisus dėl savo teritorinio vientisumo derybose su Rusija, bet yra atvira diskutuoti apie savo ateities „ne NATO modelius“ platesniame forume, sakė vienas iš jos derybininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina siekia narystės Europos Sąjungoje ir NATO, abiems tikslams priešinasi Maskva. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paminėjo potencialią Ukrainos narystę NATO kaip įrodymą, ką jis vaizduoja kaip NATO agresiją Rusijos atžvilgiu.

„Atsakymas, kurį sulaukiame iš NATO šalių, yra toks, kad jos nėra pasirengusios net diskutuoti apie mūsų narystę NATO per ateinančius 5 ar 10 metų“, – sakė Ukrainos derybininkas Davidas Arakhamia.

„Esame pasirengę aptarti kai kuriuos ne NATO modelius. Pavyzdžiui, gali būti tiesioginės garantijos iš įvairių šalių, tokių kaip JAV, Kinija, JK, galbūt Vokietija ir Prancūzija. Esame atviri diskutuoti apie tokius dalykus platesniame rate, ne tik dvišalėse diskusijose su Rusija, bet ir su kitais partneriais“.

 

Ukrainos ir Rusijos delegacijos surengė du derybų raundus nuo to laiko, kai Rusija vasario 24 d. pradėjo invaziją į savo kaimynę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: