Buvęs britų žvalgybos agentas: Putinas apsigavo ir kas labiausiai artina jo žlugimą  ()

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas apsigavo, pradėjęs karą Ukrainoje, ir šis karas galiausiai baigsis jo žlugimu, teigia buvęs britų žvalgybos agentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Christopheris Steele’as, parašęs žvalgybos ataskaitą, kurioje minima galima Rusijos įtaka 2016 m. Donaldo Trumpo prezidento rinkimų kampanijai, yra įsitikinęs – pasaulio akyse V. Putino valdymas jau pasiekė apogėjų, be to, jį išstumti ir užimti jo vietą gali net kažkas iš artimos jo aplinkos.

Ryškiausia jo žlugimą skatinanti priežastis – byranti Rusijos ekonomika, kuriai smogė tarptautinės sankcijos, sakė Ch. Steele’as „Sky News“ korespondentui Markui Austinui.

„Būtent ekonomika sustabdys Rusiją ir veikiausiai sukels režimo žlugimą jau artimoje ateityje“, – dėstė buvęs britų slaptosios tarnybos „MI6“ agentas.

Paklaustas, ar kas nors artimas V. Putinui gali padaryti galą jo prezidentavimui, Ch. Steele’as atsakė:

„Manau, tikrai yra tokia galimybė. Spėju, V. Putiną kruopščiai saugo, o jis pats – paranojiškas šalia jo fiziškai esančių žmonių atžvilgiu. Ir vis dėlto įtariu, kad jau pamatėme putinizmo apogėjų, o šitas ribas peržengiantis nuotykis ir niekinga operacija Ukrainoje galiausiai baigsis jo ir jo režimo žlugimu.“

Buvęs britų žvalgybos pareigūnas sakė netikintis, kad Rusijos lyderį galėtų vėl priimti tarptautinėje scenoje, kita vertus, jis prognozavo Ukrainai daugiau sunkumų, kol galiausiai jis bus nušalintas.

 

„Nemanau, kad jis išliks ilgalaikėje perspektyvoje.

Manau, jau peržengėme ribą, – pabrėžė jis. – Šiaip ar taip, mano nuomone, trumpalaikėje perspektyvoje, deja, veikiausiai pamatysime dar didesnį Rusijos pajėgų žiaurumą ir baisumų Ukrainoje. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje ekonomika, sankcijos ir jo tiek kultūrinis, tiek ekonominis izoliavimas pasaulyje... baigsis režimo pasikeitimu Rusijoje. Tikrai tikiuosi, kad taip bus.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: