Prieštankinius ginklus išbandę ukrainiečiai: rusai iš Kyjivo neišeis – jie visi ten sudegs (Video)  ()

Kyjive per karines pratybas nauji Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų nariai buvo mokomi, kaip valdyti prieštankinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusai gali įžengti į Kyjivą, bet jie iš ten neišeis. Jie visi ten sudegs“, – sakė Ukrainos teritorinės gynybos instruktorius Aleksas.

Rezervistai praktikavosi su naujosios kartos lengvaisiais prieštankiniais ginklais (NLAW) ir prieštankiniais granatsvaidžiais AT4, pagamintais atitinkamai Vokietijoje ir Švedijoje.

„Apskritai kalbant, naudotis šia ginkluote nėra taip sudėtinga, kaip iš pradžių gali pasirodyti. Mes galime išmokti ja naudotis“, – sakė Ukrainos teritorinės gynybos naujokas Jaroslavas.

Vakarų šalys suaktyvino ginklų tiekimą Ukrainai.

„Žinoma, pagalba ginkluote yra labai svarbi. Šios priemonės priešui naikinti yra gana efektyvios. Mes esame dėkingi už tarptautinę paramą ginklais. Šlovė Ukrainai“, – teigė Ukrainos teritorinės gynybos instruktorius Jura.

 

Tai pirmas kartas, kai Europos Sąjunga, po Antrojo pasaulinio karo įkurta tam, kad palaikytų taiką šiame žemyne, kolektyviai tiekia ginklus trečiajai šaliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()