[Žinios trumpai] Prasideda itin pavojingas žadimas su „Deepfake“ klastotėmis: pažiūrėkite į video, kuriame suklastotas Zelenskis ragina pasiduoti, tokių klastočių laukiama daugiau (Video)  ()

Pranešama, kad suklastotas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenksy vaizdo įrašas, raginantis savo šalies karius pasiduoti Rusijos pajėgoms, vakar pateko į nulaužtą Ukrainos naujienų svetainę po to, kai išplito socialiniame tinkle „Facebook“, praneša „The Daily Dot“ .


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-17 [Žinios trumpai] Prasideda itin pavojingas žadimas su „Deepfake“ klastotėmis: pažiūrėkite į video, kuriame suklastotas Zelenskis ragina pasiduoti, tokių klastočių laukiama daugiau (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot pranešimo, tai gali būti pirmasis padirbinys, sukurtas siekiant apgauti oponentus per Rusijos invaziją į Ukrainą.

Nors vaizdo įrašas nėra pats švariausias ar įtikinamiausias giliųjų klastotės technologijų pavyzdys – akivaizdu, kad tai nėra tikrasis Zelenksy vaizdo įraše, nes galva yra per didelė kūnui – tai grėsmingas naujo nerimą keliančio ginklo pavyzdys. Jau netrukus gali daugėti suklastotų vaizdo įrašų su priešo politinių lyderių pareiškimais.

Tikrasis Zelenksy greitai sureagavo į gilų klastojimą atskirame „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše , ragindamas rusus pasiduoti.

 

Anot dezinformacijos stebėjimo organizacijos Atlanto tarybos skaitmeninės teismo medicinos tyrimų laboratorijos (DFRLab), vaizdo įrašas buvo transliuojamas per naujienų programą, į kurią buvo įsilaužta .

"Tai yra klastotė!" Ukrainos atstovas rašė „Instagram“ įraše: „Bičiuliai, mes ne kartą apie tai perspėjome. Niekas nesiruošia pasiduoti“.

„Facebook“ patronuojanti įmonė „Meta“ pašalino nerimą keliantį vaizdo įrašą.

 

„Anksčiau šiandien mūsų komandos nustatė ir pašalino netikrą vaizdo įrašą, kuriame teigiama, kad prezidentas Zelenskis paskelbė pareiškimą, kurio jis niekada nepadarė“, – tviteryje parašė bendrovės saugumo politikos vadovas Nathanielis Gleicheris . „Jis pasirodė svetainėje, kuri, kaip pranešama, buvo nulaužta, o vėliau buvo rodoma visame internete.

„Greitai peržiūrėjome ir pašalinome šį vaizdo įrašą, nes ji pažeidžia mūsų politiką dėl klaidinančios manipuliacijos žiniasklaidą, ir pranešėme savo kolegoms kitose platformose“, – pridūrė Gleicheris .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()