[Žinios trumpai] Ukraina visiškai rami dėl Rusijos žadamų 40 000 kovotojų iš Sirijos: tai neįmanoma ir štai kodėl  ()

Vidaus reikalų ministerija paaiškino, kodėl 40 tūkstančių sirų nepavyksta pritraukti padėti Rusijos Federacijai kare su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka paaiškino, kodėl siųsti daug sirų padėti Rusijai kare prieš Ukrainą yra nerealu.

Atsakydamas į klausimą, kad 40 000 samdinių sirų gali būti išsiųsti į Ukrainą kovoti Rusijos pusėje, Denisenka pažymėjo, kad „visa Sirijos armija šiuo metu įvairiais skaičiavimais yra nuo 100 iki 130 tūkst. žmonių“.

„Tai apima užnugario struktūras, įskaitant sukarintas organizacijas, kurios per pastaruosius metus prisijungė prie Sirijos armijos... Įsivaizduokite, kad Assadas duos Ukrainai 40 tūkst. žmonių iš savo armijos ar vidaus kariuomenės – tai reiškia, kad Assadas rytoj turi pasiduoti, nes visi, kurie buvo prieš jį, vėl pakels galvas, ir ten prasidės naujas pilietinis karas“, – pabrėžė Denisenka.

Be to, jis pabrėžė, kad logistiškai neįmanoma perkelti šių žmonių iš Sirijos.

„Su laivais to padaryti neįmanoma, nes Bosforą ir Dardanelus dabar blokuoja Turkija. Lėktuvais – net jei paimtume vieną didžiausių Rusijos transporto lėktuvų Il-76, kuriame telpa iki 200 žmonių, juos atskraidinti prireiktų dviejų tūkstančių skrydžių“, – aiškino ministro patarėjas.

Jis mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „šiek tiek meluoja“.

 

„Galbūt bandys ką nors čia pasiųsti, bet įsivaizduoti, kad sirai kovos, atkurs čia tvarką, atvirai pasakius, tai nerealu. Tai yra žmonės, kurie tuoj bandys pabėgti iš mūšio lauko, kad pabandytų patekti į kurią nors Europos Sąjungos šalį“, – sakė Denisenka.

Jis ragino nepervertinti „sirų vaidmens Ukrainos kare“ ir pažymėjo, kad „tai tas pats mitas kaip didžiulės čečėnų kariaunos“.

„Čia jau buvo vienas pulkas čečėnų. Tai yra tūkstantis ar pusantro tūkstančio žmonių. Ir dauguma jų jau tręšia mūsų juodąją žemę“, – reziumavo Denisenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: