[Žinios trumpai] Tai bus skaudus smūgis Rusijai: Kinija atsiriboja nuo Rusijos ekonomikos  (5)

Kinija tyliai atsiriboja nuo sankcijų apimtos Rusijos ekonomikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-18 [Žinios trumpai] Tai bus skaudus smūgis Rusijai: Kinija atsiriboja nuo Rusijos ekonomikos  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo CNN.

„Dabar, kai Rusijos ekonomikai taikomos sankcijos iš viso pasaulio, daugėja įrodymų, kad Kinijos noras ir galimybės padėti savo šiaurinei kaimynei gali būti ribotos. Pekinas atsisakė pasmerkti Rusijos ataką prieš Ukrainą, bet nori išvengti sankcijų poveikio, kurias ne kartą smerkė kaip neveiksmingą būdą išspręsti krizę“, – rašoma leidinyje.

Nors Kinija yra Rusijos prekybos partnerė Nr. 1, Pekinas turi kitų prioritetų. Prekyba tarp dviejų šalių sudarė tik 2 % visos Kinijos prekybos. Remiantis praėjusių metų Kinijos muitinių statistika, Europos Sąjunga ir JAV turi žymiai didesnes dalis.

Per pastarąsias kelias savaites Pekinas priėmė daugybę sprendimų, siekdamas atsiriboti nuo izoliuotos Rusijos ekonomikos.

Nuo karo Ukrainoje pradžios Rusijos rublis prarado daugiau nei 20 % savo vertės tiek dolerio, tiek euro atžvilgiu. Leisdamas Rusijos valiutai kristi juanio atžvilgiu, Pekinas nedaro Maskvai jokios paslaugos ir netaupo rublio.

Pekinas taip pat atsisako konvertuoti atsargas. Rusija turi 90 milijardų dolerių juaniais, tačiau Kinija jai neleido konvertuoti tų pinigų į dolerius ar eurus.

 

Tuo pat metu Kinija atsisakė siųsti atsargines orlaivių dalis į Rusiją, atšaukus tiekimą iš Europos ir JAV.

Pekinas taip pat įšaldė investicijas į infrastruktūrą.

„Pasaulio bankas po invazijos į Ukrainą sustabdė visas savo programas Rusijoje ir Baltarusijoje... Galbūt labiau netikėtas yra Azijos infrastruktūros investicijų banko Pekine sprendimas padaryti tą patį“, – pridūrė CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai (5)