Rusijos kariai iki šiol to dar nedarė: Ukrainoje ėmėsi naujos taktikos ir tai reiškia didelį pokytį karo eigai  ()

Ukrainos pajėgoms pavyko suardyti pagrindinę Rusijos karo kampaniją, kurios tikslas buvo oro ir mechanizuotomis operacijomis ant žemės greitai užimti Kijevą, Charkovą, Odesą ir kitus pagrindinius Ukrainos miestus, taip nuverčiant dabartinę šalies valdžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią išvadą paskelbė Vašingtone įsikūręs Karo analizės institutas, aktyviai stebintis Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Kiekvienos dienos įvykius išanalizavę instituto ekspertai pateikė 24-osios karo dienos apžvalgą, kuriame įvardijo ir svarbius Ukrainos pasiekimus.

Pasak analitikų, Rusijos karo kampanija pasiekė paskutinę stadiją. Teigiama, kad Rusijos pajėgos ir toliau nežymiai juda į priekį tam tikrose vietose, tačiau „mažai tikėtina, kad tokiu būdu pasieks savo tikslus.“

„Rusijos kariuomenė vis dar neprisitaikė. Vietoje to, ji savo tikslui pasiekti siunčia nedideles pastiprinimo pajėgas, taip išlaikydama savo kampaniją gyvą. Mes skaičiuojame, kad pastangos žlugs“, – rašoma understandingwar.org.

Analitikai mano, kad Rusija veikiausiai ieškos būdų užbaigti kampaniją, „padaryti ilgesnę operacinę pauzę, sukurti naują planą, sukaupti resursus ir pradėti naują kampaniją, kai tam bus pasiruošta.“

Kaip teigia karo ekspertai, Rusijos karo kampanijos kulminacija sukūrė pato situaciją praktiškai visoje Ukrainoje.

„Rusijos pajėgos įsikasi Kijevo apylinkėse ir kitose vietose, taip bandydama konsoliduoti jau užimtų teritorijų politinę kontrolę, taip pat papildyti statinėse pozicijose esančių būrių resursus“, – teigia specialistai.

Manoma, kad Rusija jau pradeda ruoštis scenarijui, kuomet kuriam laikui turės nustoti bandyti judėti į priekį.

Specialistai savo išvadas remia ir komercinio „Maxar“ palydovo fiksuotais kadrais, kuriuose – tranšėjas Kijevo apskrityje kasantys Rusijos kariai.

 

Karo analizės instituto ekspertai teigė, kad Rusijos pajėgos Pietuose stengiasi aktyviau judėti link Kryvyj Riho, taip siekdami izoliuoti, o tada bandyti užimti Zaporižę bei Dniprą.

„Tikimybė užsitikrinti šiuos miestus per ateinančias savaites yra mažai tikėtina, jeigu iš viso įmanoma“, – teigiama understandingwar.org.

Ekspertai pabrėžė, kad Kryvyj Rihas – ne tik didelis, bet ir gynybiškai gerai įrengtas miestas. Zaporižė ir Dnipras – taip pat tvirti miestai, o Rusijos pajėgoms sunkiai sekasi ir mažesniame Mariupolyje.

Analitikai pastebi, kad Rusija ir toliau bando siųsti mažus pastiprinimo dalinius į mūšių taškus, o ne stengiasi susitelkti didesnės apimties operacijai. Teigiama, kad rusai atsisuko į jūrų pėstininkus, nes šie turėtų būti geriau pasiruošę kovoms nei šiuo metu mūšiuose dalyvaujančios Rusijos brigados.

 

Pasak jų, Juodojoje jūroje esantis Rusijos laivynas turi didžiausią arti sukauptą rezervą, kuris vis dar nepanaudotas. Manoma, kad dauguma karių bus panaudoti amfibinėse atakose Odesoje. Jos įsitraukti turėtų iškart, kai (jeigu) Rusijos pajėgoms pavyks užtikrinti saugų komunikacijų kelią nuo Krymo iki Odesos.

Tiesa, pasak analitikų, tokia komunikacijų grandies užtikrinimo tikimybė išlieka neaiški, juolab, kad Rusija jau ėmė naudoti jūrų pėstininkų pagalbą, siekiant palaužti Mariupolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: