[Žinios trumpai] Ir čia „antra armija pasaulyje“? Rusijos įsibrovėliai naudoja Pirmojo pasaulinio karo ginklus (Foto)  (7)

Matyt, priešai jau pradėjo jausti visavertės įrangos trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 26 dienas nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą šalies gynėjai sunaikino tūkstančius priešo transporto priemonių. Naujausiais duomenimis, Rusijos kariuomenė prarado 509 tankus, 1556 šarvuočius, 99 lėktuvus ir t. t. Matyt, įsibrovėliai jau pradėjo jausti kovinių vienetų ir modernios ginkluotės trūkumą, kitaip jie nebūtų panaudoję Pirmojo pasaulinio karo laikų kulkosvaidžio.

 

Kovo 22 d., laikinai okupuotame Oleškyje, Chersono srityje, buvo padaryta įdomi nuotrauka. Nuotraukoje – rusų kareivis, šalia kurio – transporto priemonė. Joje yra senovinis „Maxim“ kulkosvaidis, išrastas XIX a.

Šis ginklas buvo naudojamas kolonijiniuose karuose, būrų kare ir Pirmajame pasauliniame kare. Taigi, kulkosvaidis buvo aktyviai naudojamas daugiau nei prieš šimtą metų.

 

Rusai dažnai giriasi, kad turi „antrąją armiją pasaulyje“. Tačiau, sprendžiant iš techninės paramos ir pasirengimo, įsibrovėliai vis dar toli nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(7)
(17)

Komentarai (7)