[Žinios trumpai] Skelbiama, kad rusai užpuls savo teritorijas, gali būti daug civilių aukų  (3)

Rusai ketina pulti savo teritorijas, kaltindami Ukrainos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė Charkovo karinės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

"Yra informacijos, kad rusai puls jų teritorijas, ypač civilinius objektus, o vėliau dėl to kaltins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Šiais rusų veiksmais siekiama tik diskredituoti Ukrainą ir mūsų gynėjus", – sakė jis.

UVA vadovas ragino netikėti okupantų melu. 

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos niekada nepuls į civilinę infrastruktūrą ir civilius, kaip tai daro rusai. Mes giname tik savo, tik savo žemėje!“ – pridūrė jis.

Kovos su dezinformacija centras prie Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pranešė, kad propagandinė žiniasklaida jau rašo apie tokias atakas.

Visų pirma, kalbant apie Belgorodo srities vadovybę, vakarbuvo pranešta, kad „Žuravlevkos ir Nechotejevkos kaimuose buvo įvesta nepaprastoji padėtis dėl iš Ukrainos atskridusių sviedinių sprogimų“. Anot propagandistų, „yra aukų, kurioms padedama“.

 

„Pagal Kremliaus planą, tokios provokacijos turėtų tapti priežastimi skelbti visuotinę mobilizaciją Rusijos Federacijoje. Atsižvelgiant į Rusijos kariuomenės veiksmus Ukrainoje, provokacijas Rusijos miestuose lydės daugybė civilių aukų, siekiant sukurti „gražus vaizdas“, pažymėjo centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: