[Žinios trumpai] Naujas karo posūkis – įstrigusi Rusija teigia, kad pirmasis invazijos etapas baigtas: skelbia naują tikslą  (4)

Rusija teigia, kad pradiniai jos invazijos tikslai iš esmės pasiekti, nepaisant aiškių požymių, kad ji įstrigo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerija Maskvoje dabar įvardijo pagrindinį karo tikslą – „išvaduoti“ Rytų Ukrainą: tiksliau Donbaso regioną.

Rusijos pranešimas, kad ji skirs dėmesį Donbaso „išlaisvinimui“, greičiausiai reikš labiau suderintas pastangas peržengti „kontakto liniją“, skiriančią Ukrainos vyriausybės kontroliuojamą teritoriją šalies rytuose nuo Rusijos remiamo separatistinių Donecko ir Luhansko liaudies respublikų.

Vakarų pareigūnai mano, kad šis pranešimas reiškia, kad Maskva žino, kad jos prieškarinė strategija žlugo.

Antrą kartą pripažino nuostolius

Rusija taip pat paskelbė, kad Ukrainoje žuvo 1 351 karys, o 3 825 buvo sužeisti – tai tik antras kartas nuo Rusijos įsiveržimo vasario 24 d., kai ji paskelbė savo nuostolius.

 

Šis skaičius yra daug mažesnis nei Rusijos aukų skaičius, kurį nurodo Ukraina arba JAV.

Pasak Ukrainos pareigūnų, kurie apskaičiavo, kad rusų žuvusiųjų skaičius viršija 16 100, tarp žuvusiųjų yra jau šeštasis Rusijos generolas.

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad tarp žuvusiųjų buvo dviejų žvaigždučių generolas leitenantas Jakovas Ryezancevas, 49-osios Rusijos pietinės apygardos armijos vadas, žuvęs per Ukrainos ataką netoli Chersono pietuose.

Tikrasis skaičius negali būti patikrintas, tačiau pirmadienį Kremliui palanki svetainė „Komsomolskaja Pravda“ paskelbė 9861 kario žuvusiųjų skaičių, tačiau greitai pašalino pranešimą ir pareiškė, kad į svetainę buvo įsilaužta.

 

Rusijos kariuomenė pirmiausia bandė apsupti sostinę Kijevą. Tačiau Ukrainos kariuomenė kontratakavo, kuri dabar bando apsupti tūkstančius Rusijos karių, o Rusija priversta trauktis.

Rusijos armija turėjo didesnę sėkmę pietinėje pakrantėje, užgrobdama tokius miestus, kaip Chersonas, o rytuose pasiekdama šiek tiek laimėjimų.

Maskva dabar tvirtina, kad 93% rytinio Luhansko regiono yra kontroliuojamas Rusijos remiamų separatistų, o jų rankose yra 54% kito rytinio Donecko regiono. Prieš prasidedant karui, daugiau nei trečdalis visos teritorijos buvo kontroliuojama separatistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: