[Žinios trumpai] JAV skelbia, kad Ukraina toliau puola, Rusija nebekontroliuoja itin svarbaus Chersono, vyksta mūšiai ir tai baisus smūgis Putinui  (1)

Dabar Ukrainos kovotojai įnirtingai kaunasi Chersone.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-26 [Žinios trumpai] JAV skelbia, kad Ukraina toliau puola, Rusija nebekontroliuoja itin svarbaus Chersono, vyksta mūšiai ir tai baisus smūgis Putinui  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai nebekontroliuoja Ukrainos Chersono miesto. Būtent jį įsibrovėliai sugebėjo užimti karo pradžioje, kuris prasidėjo vasario 24 d.

New York Times rašo apie tai remdamasis Pentagonu.

Pasak aukšto rango Pentagono pareigūno, Rusijos pajėgos nebegali visiškai kontroliuoti Chersono. Mieste vyksta įnirtingi mūšiai su Ukrainos kovotojais.

„Ukrainos pajėgos dabar kovoja įnirtingas kovas Chersone ir stumia iš ten Rusijos karius, dar kartą paversdamos strategiškai svarbų uostamiestį „ginčijama teritorija“, – per instruktažą žurnalistams sakė pareigūnas.

Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos atstovai oficialiai nepatvirtino bet ir nepaneigė šios informacijos.

Verta pažymėti, kad bet kokia Ukrainos sėkmė atgauti Chersoną būtų didžiulis smūgis Putino karo pastangoms. Dėl to Rusijai bus sunkiau įgyvendinti bet kokius planus perimti Ukrainos Juodosios jūros pakrantes ir pietinio Odesos uosto kontrolę, siekiant užtikrinti sausumos koridorių į Krymą ir Padniestrę.

Anksčiau Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius per instruktažą kovo 25 d. sakė, kad priešas kariniu požiūriu stringa Chersono kryptimi. Užvakar ten žuvo 49-osios Rusijos armijos vadas. Anot jo, Nikolajevo sritis buvo beveik visiškai išvalyta nuo priešo pajėgų, todėl Ukraina pergrupavo jėgas ir dabar Chersono regione priešas eina į gynybą.

 

„Kariniu požiūriu ten viskas blogai“, – teigia ir Arestovičius. Jis pabrėžė, kad Chersonas vykdo didvyrišką pasipriešinimą. Visų pirma, mieste buvo pakabinta didžiulė mėlyna ir geltona vėliava. Tai supykdė rusus, todėl jie griebėsi teroro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: