[Žinios trumpai] Zelenskis paaiškino, kodėl Ukraina net nebandys atkovoti Donbaso jėga  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad laikinai okupuotų Donbaso ir Krymo teritorijų klausimas neturėtų būti siejamas su derybomis su Rusija dėl karo užbaigimo ir Rusijos kariuomenės išvedimo iš Ukrainos teritorijų, į kurias jie įžengė vasario 24 d.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] Zelenskis paaiškino, kodėl Ukraina net nebandys atkovoti Donbaso jėga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai šalies vadovas pareiškė interviu Ukrainos žiniasklaidai, praneša Censor.NET, remdamasis prezidentūros spaudos tarnyba.

Jis įsitikinęs, kad visus klausimus išspręsti taikos susitarimo paketu ir taip užbaigti karą su Rusija yra sunku ir mažai tikėtina. Ypač kai Ukrainoje yra tankai, skraido raketos, kai užblokuotuose miestuose, pavyzdžiui, Mariupolyje, būna sunkių situacijų.

„Rusija turi savo Donbaso viziją, o Ukraina – savo. Todėl turiu paprastą pasiūlymą. Tikiu, kad nepavyks susitarti dėl visų punktų iš karto. Tai neįmanoma, net jei ir derėsimės“, – sakė Zelenskis.

Reaguodamas į raginimus kariškiams išlaisvinti visas laikinai okupuotas teritorijas, prezidentas pabrėžė, kad viena galingiausių Ukrainos karių grupių kovoja Donbase, jungtinių pajėgų rajone. Jie priešinasi okupantams, kurių skaičius gerokai viršija ukrainiečių karių skaičių. Ir jei duosite jiems komandą pradėti puolimą dabar, tai kainuos tūkstančius gyvybių.

„Mūsų valstybei reikia stiprios kariuomenės. O jei norime prarasti pačius galingiausius, labiausiai patyrusius žmones, nes „norime dabar“, turime suprasti, kad jie grįš pas mus (priešo pajėgos. – red.), ir ne po dvejų ar trejų metų, o per tą patį mėnesį. Visi kariškiai apie tai žino ir galvoja. Tai labai rimta“, – aiškino jis.

Zelenskis pažymėjo, kad Donbase iš tiesų yra susitelkę Rusijos kariai, o Ukraina puikiai žino Rusijos tikslą ir galimus planus.

 

Šalies vadovas taip pat atmetė galimybę jėga grąžinti okupuotą Krymą. Prezidentas aiškino, kad Ukrainos pasiūlymai derybose su Rusija dėl Krymo nereiškia, kad pusiasalio deokupacijos tema nebus keliama 10-15 metų. Atvirkščiai, anot jo, sutartyje turėtų būti numatyta, kad per šį laikotarpį šalys Krymo klausimą turi išspręsti diplomatijos būdu.

„Siūlomas formatas yra spręsti ne dabar, o spręsti rytoj, šiuo laikotarpiu. Manau, kad šis sprendimas nėra blogas. Bet aš taip manau dabar. Šiandien, jei būtų tokie susitarimai dėl Krymo, manau, tai jau būtų pergalė Ukrainai“, – sakė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(9)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: