[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino „elitinę“ motorizuotų šaulių brigadą iš Amūro srities  ()

Iš tolimosios Amūro srities į Ukrainą atsiųsta „elitinė“ motorizuotų šaulių brigada virto metalo laužu. Beje, šis dalinys kadaise buvo dislokuotas Kaune.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos praneša, kad sunaikinta 38-oji atskiroji gvardijos motorinių šaulių brigada, kurios bazė yra Amūro regione Rusijos pietryčiuose. Šis dalinys buvo vadinamas elitiniu, tačiau pranešime teigiama, kad Ukrainos gynėjai „būtent tai ir daro su okupantais, kad ir kokiais „elitiniais“ jie save laikytų“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6342

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Beje, įdomus faktas - 38-oji atskiroji gvardijos motorinių šaulių brigados pirmtakai kadaise buvo dislokuoti Kaune.

Reorganizacija po reorganizacijos keitė šio dalinio pavadinimą. 1945-1957 metais tai buvo 29-oji gvardijos mechanizuota divizija, 1957-1965 m. - 29-oji gvardijos motorizuotų šaulių divizija, 1965-1977 m. - 31-oji gvardijos motorizuotoji šaulių divizija. Būtent šiuo metu šis dalinys bazavosi Kaune. Na, o tuomet jis tapo 21-ąja gvardijos tankų divizija ir iškeliavo į tolimuosius rytus. 2009 metais jis perorganizuotas į 38-ąją atskirąją gvardijos motorinių šaulių brigadą. Na, o 2020-aisiais ji buvo sunaikinta Ukrainoje.

(85)
(0)
(85)

Komentarai ()