[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Ukrainos kariai išvilioja Rusijos generolus iš priedangų ir juos naikina – kartais padeda net ir sunkiojo metalo muzika  (3)

Bendravimo tarp dalinių trukdžiai verčia Rusijos generolus judėti po mūšio zonas ir vadovauti kariuomenei tiesiogiai mūšio lauke. Tai labai greitai baigiasi generolo sunaikinimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-11 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Ukrainos kariai išvilioja Rusijos generolus iš priedangų ir juos naikina – kartais padeda net ir sunkiojo metalo muzika  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai neturi pakankamai šifruotų ryšio sistemų, todėl ukrainiečiai nesunkiai perima priešo kariuomenės pokalbius ir net juos užstrigdina.

Tai teigiama „The Economist“ straipsnyje.

Rusai dažnai naudoja nešifruotus ryšius, leidžiančius bet kuriam radijo mėgėjui jų pasiklausyti.

Nuo 2012 metų Rusijos kariai buvo aprūpinti „Azart“ racijomis, kurios turi įmontuotą šifravimą ir gali veikti aukštais dažniais. Tačiau analitikai patvirtina, kad visai Rusijos Federacijos kariuomenei įrangos neužtenka.

Rusijos naujienose skelbė entuziastingą žinią apie kelių šimtų ryšių sistemų pristatymą ištisoms armijos grupėms, susidedančioms iš kelių tūkstančių karių. Realybėje ir pačiais optimistiškiausiais vertinimais „Azart“ turėjo tik nedidelė įsiveržusių pajėgų grupė.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6261

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Taip pat neaišku, ar „Azart“ veikia efektyviai. Anksčiau radijo aparatų kūrėjai pateko į skandalą, kai paaiškėjo, kad Rusijoje pagaminti komponentai buvo įvežti iš Kinijos, o iš biudžeto iššvaistyta daugiau nei 18,5 mlrd. rublių.

„Azart“ yra aprūpinti elitiniai Rusijos Federacijos desantiniai vienetai, o artilerija naudoja pasenusias sistemas arba pigius radijo imtuvus.

Tai lemia, kad ryšys tarp jų bus neužtikrintas, teigia ekspertai.

Nuotraukos iš mūšio lauko patvirtina, kad rusai daugiausia naudoja „Motorola“, „Kenwood“ ir „Baofeng“ racijas. Racijos yra per paprastos, kad palaikytų būtiną daugiakanalį balso ryšį ir taip leistų operatyviai sužinoti apie priešo buvimo vietą ir tuo pačiu keistųsi duomenimis su kaimyniniais padaliniais.

 

Taip Ukrainos kariškiams daug lengviau perimti jų pokalbius. Buvo atvejų, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos paleido sunkiojo metalo muziką ir taip kapitališkai trukdė okupantų ryšius.

Būtent nešifruotas bendravimas gali būti viena priežasčių, kodėl tarp Rusijos Federacijos okupacinių pajėgų yra tiek daug aukštosios vadovybės nuostolių, rašo leidinys. Bendravimo tarp dalinių trūkumas verčia Rusijos generolus vadovauti kariuomenei mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(55)
(4)
(51)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: