[Žinios trumpai] BBC apskaičiavo, kiek Rusijos karininkų jau žuvo Ukrainoje vien pagal oficialius Rusijos duomenis – skaičiai siaubingi  ()

Kasdien Rusija Ukrainoje laidoja žuvusius karius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-11 [Žinios trumpai] BBC apskaičiavo, kiek Rusijos karininkų jau žuvo Ukrainoje vien pagal oficialius Rusijos duomenis – skaičiai siaubingi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC apskaičiavo, kad 20 % mirusiųjų, apie kuriuos pranešė Rusijos pusė, yra įvairaus rango karininkai.

Kovo 25-oji yra paskutinė data, kai Rusijos gynybos ministerija pranešė apie savo nuostolius. Anot jos, Ukrainoje žuvo 1351 karys. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pateikia daug didesnį skaičių – 18 300 žmonių.

Nuo balandžio 5 dienos oficialūs Rusijos šaltiniai paskelbė mažiausiai 1083 žuvusių Rusijos karių pavardes. Dauguma pranešimų apie žuvusius karius gaunami iš regionų ar rajonų vadų.

Ką šie duomenys sako apie Ukrainoje kariaujančios kariuomenės būklę?

Iš 1083 nustatytų žuvusiųjų 217 yra karininkai, nuo jaunesniojo leitenanto iki generolo. Jie sudaro 20 % visų karių, įtrauktų į Rusijos kariuomenės patvirtintų aukų sąrašą, kurį BBC atnaujino nuo karo pradžios.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6324

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Panaši tendencija buvo pastebėta ir per pirmąją BBC Rusijos tarnybos ataskaitą apie Rusijos karines aukas – iš 557 nustatytų žuvusiųjų 109 buvo karininkai, arba 19,6 %.

Tradiciškai Rusijos kariuomenėje žuvusių vadų kūnai pirmiausia išsiunčiami namo, o apie jų mirtį dažniau bus pranešama viešai, sako Samuelis Cranny-Evansas iš Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI).

„Ankstesniuose konfliktuose Rusijos kariuomenė daugiau dėmesio skyrė žuvusių karininkų kūnų evakuacijai. Mažesnis dėmesys buvo skiriamas žemesnio rango kariams po jų mirties. Tačiau tuo pat metu karininkai iš tikrųjų yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų stuburas. Ir jėgos“, – aiškina ekspertas.

 

Aukų sąraše BBC rado 10 pulkininkų (įskaitant pirmojo laipsnio kapitoną), 20 pulkininkų leitenantų, 31 majorą ir 155 jaunesniuosius karininkus (nuo jaunesniojo leitenanto iki kapitono).

Ukraina teigia, kad jau žuvo septyni Rusijos generolai, tačiau Rusija tik patvirtino generolo majoro Andrejaus Suchovetskio mirtį.

NATO šalių kariuomenėse daugelį mūšio lauko užduočių gali atlikti seržantai, kapralai ir kiti jaunesnieji karininkai. Rusijos kariuomenėje panašaus lygio sprendimus gali priimti tik ne žemesnį kaip leitenanto laipsnį turintys karininkai.

 

„Rusijos karininkai savo būriams ar batalionams teikia taktinį vadovavimą ir mokymą. Rusijos kariuomenės seržantai dažniausiai tik kontroliuoja techniką arba vykdo įsakymus, tai yra niekam nevadovauja. Tai reiškia, kad karininkai yra priversti imtis daugiau pareigų kariuomenėje, numatyti kovos kryptis. Dėl to Rusijos karininkas labiau linkęs žūti mūšyje nei daugelio kitų armijų karininkai“, – sako Cranny-Evansas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: