[Žinios trumpai] Zelenskis davė išskirtinį interviu: „jei kris Donbasas, Rusija greičiausiai vėl puls Kyjivą“ (Video)  ()

Interviu „Al Jazeera“ Ukrainos prezidentas įvardija savo nuogąstavimus dėl naujos Maskvos karo strategijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai perorientuojant savo karo tikslus į rytines Ukrainos sritis po to, kai nepavyko užimti sostinės, prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad mūšis dėl atsiskyrusio Donbaso regiono bus itin svarbus.

Išskirtiniame interviu „Al Jazeera“ jis sakė: „Jei mūsų pajėgos Donbase nesugebės išlaikyti savo pozicijų, tai beveik tikėtina, kad pasikartos puolimas prieš Kyjivą ir Kyjivo sritį“.

Rusija neseniai sumažino savo atakas po to, kai nepavyko užimti Ukrainos sostinės. Jis tvirtino, kad pirmasis jos „karinės operacijos“ etapas buvo beveik baigtas ir kad jos tikslas dabar visiškai „išvaduoti“ Rytų Ukrainos Donbaso regioną.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6373

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tačiau stebėtojams Vakarų sostinėse šis pranešimas buvo ženklas, kad Maskva neįvertino Ukrainos pasipriešinimo ir kad po mėnesį trukusio karo ji riboja savo tikslus.

Tačiau Zelenskis neatmetė naujo puolimo prieš sostinę, jei Rusija pasieks karinę pergalę rytuose.

Donbaso regiono ir Krymo, į kurį Rusija įsiveržė ir aneksavo 2014 m., ateitis buvo tebevykstančių derybų esmė.

„Norėtume, kad šios teritorijos būtų grąžintos, ir jie (rusai) nelaiko šių teritorijų Ukrainos dalimi“, – sakė Zelenskis. „Štai ką mes ketiname aptarti."

 

Zelenskis pridūrė, kad nors ruošiasi susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, įtariami Rusijos žiaurumai Bučoje, kur buvo rasta masinė kapavietė, ir kituose miestuose aplink sostinę, rodo, kad „mes neturime teigiamo klimato mūsų derybose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: