[Žinios trumpai] Karo ekspertas paaiškino, kaip protinga Ukrainos taktika neleidžia Rusijai pradėti galingo puolimo  (1)

Kariuomenės, pertvarkymo ir nusiginklavimo tyrimo centro ekspertas Mykhailo Samus interviu UNIAN papasakojo, kaip gali vystytis įvykiai Rytų ir Pietų Ukrainoje, kokias klaidas padarė rusai invazijos metu ir kas padėtų ukrainiečiams kontratakuoti bei laimėti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-14 [Žinios trumpai] Karo ekspertas paaiškino, kaip protinga Ukrainos taktika neleidžia Rusijai pradėti galingo puolimo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Rusija per pirmąją vadinamosios specialiosios operacijos dalį de facto patyrė katastrofą, jie bando įgyvendinti bent vieną savo plano elementą.

Rusai bandė iš karto užimti Donbasą ir teritorijas nuo Padniestrės iki Charkovo, įskaitant Kijevą, Černigovą, Sumus ir t. t. Dabar jie tikisi, kad sukoncentravę Ukrainos pajėgas į pagrindinį mūšį ir sukėlę joms strateginį pralaimėjimą, pavyks atkurti ankstesnį planą. Jie tikisi vėl pradėti puolimą prieš Kijevą, Černigovą, Sumus ir pan. Štai kodėl šis mūšis jiems bus strategiškai svarbus. Kol kas ten stengsis sutelkti jėgas.

Visa laimė, kad rusai turi kvailą savybę – įsirėminti į datas. Dabar jie turi būtiną pergalės datą – gegužės 9 d., tad paskubės.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6342

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Apskritai jiems pasiruošti reikia dar savaitės. Bet jei jie ruošis dar savaitę, laiko turės mažai. Neatmetu, kad puolimo pradžia – su masiniais artilerijos apšaudymais ir oro antskrydžiais, o vėliau panaudojus sausumos pajėgas, gali įvykti artimiausiomis dienomis. Bet, mano nuomone, iki gegužės 9 dienos jie neturės laiko normaliam pasiruošimui, tad jų operacija žlugs.

Kalbant apie galimas puolimo kryptis, rusai dabar gali apsvarstyti kelias. Jei kalbėsime apie pagrindinius smūgius, pirmiausia tai Iziumo ir Volnovachos rajonus, kur jie bandys apsupti Ukrainos pajėgas iš šiaurės ir pietų. Didelis atakos spindulys gali būti iki Dniepro – Zaporožės Pavlogrado kryptimi ir iš šiaurės Belgorodo – Charkovo kryptimi. 

 

Žinoma, tokioms operacijoms atlikti jiems reikalingos didžiulės pajėgos. Taigi iš pradžių jie bandys įvykdyti ataką nedideliu spinduliu, o paskui – smogti plačiau, bandydami apsupti kuo daugiau mūsų karių.

Jie gali turėti pakankamai jėgų atlikti tam tikrą operaciją. Akivaizdu, kad jie telkia dideles pajėgas pulti Donbasą. Jie gali surinkti net 100 000 karių. Bet kodėl jie dar nepradėjo tokios operacijos?

Visų pirma, jie turi problemų atkuriant kovinį pajėgumą tų dalinių, kuriuos išvedė iš Kijevo, Černigovo ir Sumų regionų. Šiose srityse rusai padarė didžiulių klaidų: nesimobilizavo, laiku nepradėjo ginklų ir karinės technikos dekonservacijos iš saugyklų bazių, remonto ir naujų dalinių komplektavimo. O pradėti naują operaciją „nuo ratų“ neįmanoma.

 

Kitas veiksnys – Ukrainos kariuomenė lėtina jų pasiruošimą. Jie nuolat telkia pajėgas, o ginkluotosios pajėgos nuolat jas naikina. Pavyzdžiui, pietų kryptimi buvo sunaikintas jų amunicijos sandėlis. Tai reiškia, kad turime iš naujo tiekti amuniciją ir gabenti ją iš Krymo. Arba šiaurės kryptimi transporto priemonių kolona netoli Iziumo buvo sunaikinta. Kai tik jie surenka įrangą, mūsų kariuomenė ją sunaikina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: