[Žinios trumpai] Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Osipovas pranešė, kad asmeniškai išbandė kreiserio „Moskva“ gebėjimą atremti raketų smūgius  ()

Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Igoris Osipovas buvo įsitikinęs, kad kreiseris „Moskva“ turi gerą priešraketinę gynybos sistemą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-15 [Žinios trumpai] Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Osipovas pranešė, kad asmeniškai išbandė kreiserio „Moskva“ gebėjimą atremti raketų smūgius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moskva“ turėjo trijų lygių priešraketinę gynybos sistemą, kuri, paprastai kalbant, priešo raketų net arti laivo neturėjo prisileisti. Bet teoriškai gerai veikiantys ginklai turi išbandyti praktikoje.

Admirolas Osipovas dar šių metų vasarį rusų žiniasklaidai teigė, kad pratybose buvo išbandytos „Moskva“ galimybės atremti karinės aviacijos ir raketų smūgius. Karininkas teigė, kad bandymais buvo patenkintas. Buvo teigiama, kad „Moskva“ pratybų metu metų pradžioje sunaikino 50 taikinių, įskaitant ir po vandeniu pasislėpusias minas. Osipovas pats vadovavo pratyboms.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6285

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Dabar išdidusis kreiseris „Moskva“ pats yra po vandeniu. Tiesa, Rusija iki šiol nepripažįsta, kad jį sunaikino Ukrainos priešlaivinių raketų ataka. Be to, Rusija tyli ir apie tai, kad išgelbėti tikrai ne visi įgulos nariai. Ukrainos žvalgyba skelbia, kad laivo kapitonas Antonas Kuprinas žuvo sprogimo metu.

 

Įdomu, kaip šiame atakos prieš „Moskva“ nepripažinimo kontekste bus elgiamasi su pačiu Osipovu. Gali būti, kad bus pareikalauta jo asmeninės atsakomybės - arba už tai, kad laivas nebuvo tinkamai prižiūrimas ir įgula elgėsi neatsargiai, arba už prastą priešraketinės gynybos veikimą, arba už plaukimą ten, kur juos gali pasiekti ukrainiečių raketos.

 

(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: