[Žinios trumpai] Rusijos remiami separatistai bando šturmuoti „Azovstal“ gamyklą Mariupolyje  ()

„Azovstal“ plieno gamykla yra viena paskutinių Ukrainos karių pozicijų Mariupolyje. Dabar tai - didžiulė tvirtovė su požeminiais bunkeriais ir tuneliais. O dar visai neseniai „Azovstal“ buvo milžiniškas plieno gamybos kompleksas. Pranešama, kad Rusijos remiami separatistai jau žengė į „Azovstal“ teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsimetėliškos Donecko Liaudies Respublikos kariai įžengė į „Azovstal“ komplekso teritoriją. Jie bandys čia nugalėti likusius „Azov“ bataliono karius. Anksčiau separatistų vadai ragino Rusiją prieš „Azovstal“ gamyklą naudoti net cheminį ginklą („Azov“ teigia, kad jis ir buvo panaudotas), ant komplekso jau krito ir milžiniškos aviacijos bombos. Gamyklos požemiuose slepiasi ir šimtai civilių, įskaitant ir vaikus.

„Azovstal“ gamykla dažnai vertinama kaip palanki vieta gynybai, nes sudėtinga koridorių ir tunelių sistema tikrai stabdys puolančiuosius. Čia yra kur pasislėpti, kur spęsti pinklias ir rengti pasalas. Tačiau čia esantiems kariams gali trūkti atsargų.

 

RIA teigia, kad pasak Donecko separatistų vado Deniso Pushilino, „Azovstal“ gamyklą bus stengiamasi užimti kiek įmanoma greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: