[Žinios trumpai] Svarbi žinia rusų kareiviams - jie bus persekiojami visame pasaulyje  ()

Viena iš priežasčių, kodėl rusų kariai taip neįtikėtinai drąsiai vykdo karo nusikaltimus Ukrainoje, yra įsivaizduojamas nebaudžiamumas. Bet viso gyvenimo iliuzijomis nenugyvensi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

13 skirtingų šalių pradėjo teisinius procesus prieš Rusijos karinių pajėgų karių Ukrainoje vykdomus nusikaltimus. Ukrainos teisingumo ministras Denisas Maliuska tai patvirtino pats.

„Tai yra svarbi žinia rusams ir jų kariuomenei, kovojančiai Ukrainos teritorijoje - jie bus persekiojami visame pasaulyje. 13 šalių pradėjo tyrimus dėl Rusijos kariuomenės Ukrainoje įvykdytų nusikaltimų. Tie tyrimai turi universalią jurisdikciją“, teigė Maliuska. Jis taip pat patvirtino, kad byla pradėta ir Hagos Tribunole.

Maliuska taip pat patvirtino, kad jau egzistuoja ir civilinių bylų kompleksas - žmonės reikalaus kompensacijų už patirtus nuostolius. Ukrainos specialistai šiems tyrimams renka duomenis kartu su pagalba ir Lenkijos ir Lietuvos.

Maliuska patvirtino, kad Tarptautinis Teisingumo Teismas taip pat į Ukrainą atsiųs žmonių įrodymams rinkti. Kai kurie įrodymai gali būti surinkti ir nuotoliniu būdu - pavyzdžiui, palydoviniai duomenys rodo, kada Bučos gatvėse pasirodė kūnai.

 

Ką visa tai reiškia? Na, Rusija visada aršiai gina savo nusikaltėlius, juos gerbia ir apdovanoja. Tačiau išvažiuoti iš Rusijos jiems bus sunku. Daugelis jų - jauni vyrai, kurie likusį gyvenimą turės atidžiau dairytis per petį.

(107)
(2)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: