[Žinios trumpai] Prie Ukrainos sienos buvo pastebėti Rusijos branduoliniai bombonešiai TU-160 ir TU-95 (Video)  (3)

Rusijos branduolinis bombonešis TU-160 buvo pastebėtas prie vakarinės Rusijos sienos su Ukraina pirmadienį, balandžio 18 d., Kremliui darant didžiulį spaudimą dėl praėjusią savaitę nuskendusio Juodosios jūros flagmano „Maskva“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį (balandžio 16 d.) buvo paviešinti vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti keturi orlaiviai, anksčiau naudoti branduolinėms bomboms gabenti virš Smolensko srities tarp Maskvos ir Ukrainos sienos. Manoma, kad Rusijos lėktuvai yra TU-95, pagal NATO kodifikaciją „Bear“.

Rusijos gynybos ministras nepatvirtino skrydžių tikslo. TU-95 taip pat buvo naudojami numušti strateginius taikinius Ukrainoje, tačiau su nebranduoliniais ginklais, tokiais kaip sparnuotosios raketos Kh-55 ir Kh-101, rašo „Mirror“.

Itin triukšmingas TU-95 yra vienintelis sraigtu varomas strateginis bombonešis, vis dar naudojamas šiandien. Lėktuvas pirmą kartą skrido prieš 70 metų.

Branduolinių bombonešių vaizdai pateikiami kontekste, kuriame Rusija spaudžiama reaguoti dėl laivo „Maskva“, nuskendusio Juodojoje jūroje. Po šio įvykio Rusijos kariuomenė suintensyvino puolimą.

 

Vaizdo įrašas pasirodė praėjus mažiau nei dienai po to, kai Volodymyras Zelenskis perspėjo ukrainiečius ruoštis galimai Rusijos branduolinei atakai ir paragino sukaupti kalio jodido tablečių atsargas, jei pasklistų radiacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai (3)