[Žinios trumpai] Štai kaip vokiečiai laikėsi sankcijų: Ukrainos kariškiai užgrobė „GAZ Tigr“ su vokiečių „Bosch“ valdymo bloku  ()

„GAZ Tigr“ - tai nuo 2005 metų gaminamas rusiškas karinis visureigis. Kaip ir absoliuti dauguma automobilių (tiek karinių, tiek civilinių), „Tigr“ naudojo „Bosch“ valdymo blokus. Tačiau 2014 metais tas kranelis turėjo užsisukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet, atrodo, neužsisuko. Ukrainos gynėjai perėmė jau kelis tokius visureigius. Dalį jų reikėjo suremontuoti, kad jie galėtų būti naudojami Ukrainos pajėgose. Tačiau po „GAZ Tigr“ ukrainiečiai pastebėjo ir staigmenų.

Štai 2017-ųjų „GAZ Tigr“, kaip skelbia savanoris Pavo Kaščukas, turi senus gerus „Bosch“ blokus.

Aišku, būtų lengva iš karto pasakyti, kad Vokietija nesilaiko Vakarų iškeltų sankcijų, tačiau tai nėra vienintelis būdas, kaip „Bosch“ dalys galėjo pasiekti Rusijos karinę pramonę. Rusija turi automobilių pramonę, iš kurios galėjo imti detales karo pramonei. Užfiksuotos „Bosch“ detalės yra gaminamos Kinijoje - keli blokai galėjo „nukristi nuo sunkvežimio“ ir ten.

 

Tokio draugiško paaiškinimo neįmanoma rasti prancūziškoms „Thales“  ugnies valdymo sistemoms, aptiktoms naujoje rusiškoje technikoje.

(38)
(3)
(35)

Komentarai ()