[Žinios trumpai] Arestovičius perspėjo, kad birželį – liepą prasidės labai įdomus veiksmas, orkai to dar nebus patyrę  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontrpuolimą galės pradėti birželio pabaigoje, kai Vakarai jas aprūpins naujausia ginkluote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „YouTube“ kanalui „Feigin Live“ pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Pagal naujus terminus paaiškėja, kad iki gegužės pabaigos – birželio pradžios „komerciniais kiekiais“ atkeliaus vakarietiška ginkluotė, galinti pakeisti jėgų ir priemonių balansą konkrečiame fronto sektoriuje. Ir iki birželio vidurio turėsime kovai parengtus dalinius, ginkluotus šiais vakarietiškais ginklais, pasiruošusius pradėti puolimą. Birželio antroje pusėje, tiksliau liepą vyks įnirtingos kovos, tik šį kartą Ukrainos kariuomenė eis į puolimą“, – sakė jis.

Prezidento patarėjas pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė stengsis sukurti savo kontrgrupę – „arba įsitraukti į artėjančius mūšius, arba į gynybinius mūšius, turėdama kažkokį operatyvinį rezervą mūsų pagrindinio puolimo kryptimi“.

Arestovičiaus prognozėmis, už tai Kremlius į karą atsiųs „šauktinius, pradėtus šaukti balandžio 1 d., nes nėra iš kur paimti karių“.

 

„Ir šie vaikinai po vos dviejų mėnesių treniruočių ar net mažiau, atvyks su sena surūdijusia įranga arba tokia, kurią galima kreivai restauruoti... Jie laimingai bus įmesti į vakarietiškų ginklų ir beprotiškai piktų Ukrainos karių mėsmalę, kurių akyse atsispindi Buča ir Mariupolis.“

Arestovičius kreipėsi į rusų šauktinių tėvus:

„Ar įsivaizduojate, kas nutiks jūsų vaikams? Gerai apie tai pagalvokite. Gal jums nereikia šio karo?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(2)
(120)

Komentarai ()

Susijusios žymos: