[Žinios trumpai] Putinas jau nėra vienvaldis lyderis Rusijoje? Ekspertas apie tai, kokius pavojingus žaidimus žaidžia Deripaska, Abramovičius ir Lavrovas  ()

Politikos strategas ir žurnalistas Michailas Sheitelmanas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi būti pamirštas kaip diktatorius, nuo kurio nuomonės be išimties priklauso visi sprendimai, nes dabartinis prezidentas yra tik vienas iš Rusijos Federacijos valdžios žaidėjų. Bet jis nesiruošia sustoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo interviu su Nataša Vlaščenka „YouTube“ kanale „Ukraina 24“.

„Siūlau pamiršti Putiną. Jei atidžiai pažiūrėsime į visus jo pasisakymus per pastaruosius du karo mėnesius, gautume aibę atsitiktinių, tarpusavyje nesusijusių teiginių. Vakar jis padarė pareiškimą dėl pasikėsinimo į Solovjovą, pirmiausia, kad Ukraina tariamai pažeidė derybų proceso sąlygas, o prieš tai Rusija planavo užimti Donbasą. Tai nesusiję dalykai, ištraukti iš bet kokio konteksto“, – sakė jis.

Sheitelmanas pasiūlė, kad Putinas kasdien įrašinėtų pareiškimus, bet ne jis pats sprendžia, kas bus transliuojama bet kuriuo metu.

„Tuo pačiu nesakau, kad vietoje yra vienas žmogus, kuris viską kontroliuoja, ne. Tai greičiau tokia imperatyvi „košė“, kur kiekvienas turi savo įtaką. Tuo pačiu gali būti įgyvendinamas bet koks sprendimas, jei su juo sutinka bent keli žmonės“, – sakė ekspertas.

Politikos strategas įtakingiems Rusijos valdžios atstovams priskyrė Šoigu vadovaujamus kariškius, R. Kadyrovą ir jo paties pakalikus, be to, Patruševo vadovaujamus FSB pareigūnus.

„Pats Putinas nesiruošia sustoti. Jis sutiks su paliaubomis, jei daug užims pietuose ir rytuose. Tačiau Ukraina su tuo nesutiks. Zelenskis neturi įgaliojimų duoti jokių teritorijų net laikinai užvaldyti Rusijos Federacijai“, – sakė jis.

Sheitelmanas įvardijo kelis scenarijus, kurių bent vienas gali lemti politinę karo pabaigą.

„Viena eilutė – Deripaska, Abramovičius ir Lavrovas. Turime atkreipti dėmesį į vakarykštę Lavrovo kalbą, kurioje jis kalba apie branduolinį karą ir prieštaravimą viename iš susitarimų su Ukraina punktų. Tai iškylantis nenuoseklumas, nes Sergejus Lavrovas vienus žodžius kalba už Putiną, o kitus už savo šeimininkus“, – sakė ekspertas.

 

Politikos strategas aiškina, kad Lavrovas turi „žuvies Nastios“ slapyvardį, kaip ir garsioji prostitutė, plaukusi įtakingo oligarcho Olego Deripaskos jachta. Būtent iš Deripaskos Lavrovas gauna atlyginimą, tai liudija visas Aleksejaus Navalno tyrimas. Eksperto teigimu, Rusijos oligarchai Deripaska ir Abramovičius sugeba bendradarbiauti.

„Abramovičius yra vienintelis rusas, atskridęs į Kyjivą jau karo metu, jis yra vienas įtakingiausių Rusijos verslininkų, pastaruoju metu kiekvieną savaitę fiziškai susitinkantis su Putinu. Deripaska buvo vienintelis, kuris nuosekliai tam priešinosi nuo pirmųjų karo dienų. Ši Deripaskos-Abramovičiaus-Lavrovo gauja yra ta, kuri veda tikras derybas su Ukraina, jie tikrai bando susitarti.

 

Jei jiems pasiseks, jie ateis pas Putiną ir privers jį pasirašyti paliaubas, mano Sheitelmanas.

„Galbūt jie pralaimės šį žaidimą, bet tai yra žaidimas, kurį jie žaidžia šiandien ir kuris teoriškai gali lemti taikos susitarimus. Kitas scenarijus yra banalesnis“, – sakė jis.

Pirmojo scenarijaus įgyvendinimo patikimumą Sheitelmanas pavadino žemu.

„Gali nepavykti derybų stadijoje arba pasirašant sutartį su Vladimiru Vladimirovičiumi. Pagaliau, tai gali žlugti, kai tave nužudys ar įkalins. Visa tai sunkiai įgyvendinamas scenarijus“, – sakė politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: