[Žinios trumpai] Ukrainos generolas įvardino, kas Putinui Ukrainoje dabar yra „užduotis numeris 1“  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas, buvęs Užsienio žvalgybos tarnybos vadas Mykola Malomužas, teigia, kas Putino pajėgos Mariupolyje vis tiek sieks galutinės pergalės.


Putinas anksčiau jau skelbė pergalę Mariupolyje ir nurodė nepulti „Azovstal“ gamyklos, kurioje yra paskutiniai miesto gynėjai ir daug civilių. Gamyklos apšaudymas iš tikrųjų kūrį laiką nebevyko, tačiau tuomet vėl prasidėjo. Generolas Malomužas mano, kad tai - visai prognozuotini rusų veiksmai, nes jiems Mariupolyje reikia galutinės pergalės.

Generolas teigia, kad stebi rusų bandymus pralaužti Ukrainos gynybos linijas Donecko ir Luhansko regionuose, bet mano, kad didžiausia planuojama rusų pajėgų koncentracija dar nėra pasiekta. Malomužas teigia, kad netoli Belgorodo formuojamos naujos grupės, kurias sudaro iš Kyjivo ir Černihivo atitraukti kariai. Rezervai vis dar traukiami ir iš Rusijos, įskaitant ir Tolimuosius Rytus.

Malomužas mano, kad Mariupolis Putinui dabar - „užduotis numeris 1“. Generolas taip mano todėl, kad Mariupolis tapo savotišku ukrainiečių pasipriešinimo simboliu. Be to, „Azovstal“ vis dar užlaiko nemažai rusų karių, kuriuos Rusija norėtų pasiųsti į operacijas Donbaso šiaurės vakaruose.

 

„Galbūt Putinas nurodė nešturmuoti „Azovstal“, bet gamykla nuolat bombarduojama ir puolama. Rusijos pajėgoms duota užduotis užimti Mariupolį ir tada perkelti pajėgas į Donecko ir Luhansko regionus“, kur jos galėtų vykdyti puolimo operacijas", teigė generolas.

Jis taip pat ragino nepamiršti ir Iziumo taško, kur rusai bando apsupti Ukrainos gynėjus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: