[Žinios trumpai] Estijos karo ekspertai: Rusija pakeitė karo Ukrainoje taktiką, ši savaitė lemiama – jei nepavyks, viskas keisis  ()

Pačiame Donbase padėtis dabar vystosi ne Rusijos Federacijos naudai. Estijos kariuomenės teigimu, Ukrainos gynybos linija leidžia sulaikyti priešo veržimąsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių puolimas rytinėje Ukrainos dalyje įstrigo aklinoje gynyboje. Charkivo srityje bandoma prasiveržti pro fronto liniją, siekiant į katilą paimti pagrindines Ukrainos pajėgas. Tuo pačiu, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko žengti į priekį Chersono link.

Tai rašo Estijos ERR.ee, remdamasis Estijos karo ekspertais.

Anot jų, Rusija pakeitė karo Ukrainoje taktiką. Jei anksčiau artilerija buvo naudojama itin retai, tai dabar patrankų salvės lydi kiekvieną puolimą. Kaip ir anksčiau, pagrindiniai mūšiai vyksta Ukrainos rytuose, kur sutelkta pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupė.

„Kritiškiausia situacija dabar yra Charkivo ir Iziumo kryptimis – ten Rusijos kariuomenė vykdo aktyvias operacijas, siekdama prasibrauti iš gynybos. Jei pavyks, jie galės apsupti Ukrainos karių grupę Donbase. Kariai, kurie yra 2014 m. fronto linijoje, gali būti paimti į katilą ir tai reikšmingai padės Rusijos Federacijai perimti Donecko ir Luhansko sričių administracinių sienų kontrolę“, – sakė Estijos gynybos štabo planavimo skyriaus vadovas generolas Janno Märkas.

Pati situacija Donbase dabar vystosi ne Rusijos naudai. Estijos kariuomenės teigimu, Ukrainos gynybos linija leidžia sulaikyti priešo veržimąsi.

„Tam tikru mastu ten jau šiandien vyksta pozicinis karas. Taip pat galima sakyti, kad šiandien ten susidarė aklavietė, kai nė viena šio konflikto pusė negali pasiekti reikšmingo pranašumo. Sunku pasakyti, kas bus toliau, abi pusės dabar kuria naują taktiką“, – sakė Märkas.

 

Ukraina sugebėjo perimti didžiąją Chersono regiono kontrolę ir priartėti prie administracinio centro, tačiau jai vis dar trūksta išteklių rimtam puolimui pradėti.

„Norint įvykdyti plataus masto puolimą, reikalingi puolamieji ginklai, kurių Ukraina ne kartą prašė. Matyt, dabar gaus. Iki šiol Ukraina turėjo labai kruopščiai planuoti savo puolimą, ir tai yra pagrindinė priežastis, kodėl jie vis dar to nedaro“, – pridūrė Märkas.

 

Mariupolyje Rusijos kariuomenė „Azovstal“ gamykloje suspaudė likusius miesto gynėjus. Iš pradžių planuotas šturmas buvo atšauktas, o gamyklos teritorija paimta į blokadą.

Anot Estijos kariškių, prasidėjusi savaitė bus lemiama, o Rusija bandys prasiveržti pro Ukrainos gynybą rytiniame fronte ir į katilą paimti pagrindines Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgas. Jei tai nepavyks, tolesnis plataus masto Rusijos kariuomenės puolimas bus mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: