[Žinios trumpai] Ilgai laukti nereikėjo - Rytų Ukrainoje sužeistas Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas  ()

Oficialūs Ukrainos šaltiniai gegužės 1 d. teigia, kad per niokojančius artilerijos smūgius Rusijos kariuomenės štabui galėjo būti sužeistas Rusijos armijos vyresnysis generolas Valerijus Gerasimovas, taip pat žuvo ar buvo sužeista dešimtys kitų kariškių, tarp kurių daugelis buvo vyresnieji karininkų korpuso nariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos armijos generalinio štabo (AGS) pareiškime sakoma, kad naktį iš balandžio 30 d. į gegužės 1 d. buvo atakuota Rusijos kariuomenės vadovavimo centras Iziume, esančiame Charkivo regione.

Pagrindinis taikinys buvo kariuomenės štabas, o antrasis – pėstininkų oro pajėgų padalinio štabas, sakoma pranešime.

Remiantis Ukrainos naujienomis, Gerasimovas balandžio 29 d. išvyko iš Maskvos į vadavietę netoli Izumo, kad asmeniškai vadovautų dideliam Rusijos puolimui šiame sektoriuje, kurio tikslas buvo užimti Donecko regiono Kramatorsko miestą ir apsupti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (UAF) dalinius toliau į rytus.

Ukrainos žiniasklaida netruko pranešti, kad smūgių metu buvo sužeistas Gerasimovas, tačiau oficialūs UAF šaltiniai to nepakartojo.

Socialinės žiniasklaidos svetainės Rusijoje patvirtino, kad Gerasimovas iš tiesų buvo sužeistas, dauguma pasakojimų kilo iš Rusijos politologo Valerijaus Solovėjaus viešo įrašo, kuriame jis sakė: „Gerasimovas gavo skeveldros žaizdą viršutiniame dešiniojo blauzdos trečdalyje bei patyrė kaulo lūžį. Fragmentas buvo pašalintas, pavojaus jo gyvybei nėra“.

 

Pirminiais duomenimis, per smūgį žuvo 20 Rusijos karių. Priduriama, kad generolas Gerasimovas bandė išvykti iš Iziumo, kur okupacinės pajėgos patyrė didelių nuostolių, o jų pastiprinimas buvo nutrauktas.

Prezidento administracijos patarėjas Oleksijus Arestovičius, dažnai viešai komentuojantis karinius įvykius, balandžio 30 d. vakare duodamas interviu sakė, kad artilerija „visiškai sunaikino“ Rusijos vadovybės centrą netoli Charkivo srities, Zabavnės kaimo.

Čia taip pat žuvo devintasis Rusijos generolas – 55 metų Andrejus Simonovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(1)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: