[Žinios trumpai] MI5 žvalgyba perspėja: Rusija paruošė JK puolimo planą - pirmas etapas jau įgyvendinamas  ()

Jungtinės Karalystės slaptoji tarnyba, geriau žinoma tiesiog MI5 vardu, perspėja, kad reikia būti pasiruošusiems provokacijoms prieš Londoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MI5 perspėjo premjerą Borisą Johnsoną ir vidaus reikalų ministrę Priti Patel, kad Rusija į Jungtinę Karalystę gali atsiųsti diversantų grupę, kuri rengtų išpuolius svarbiuose šalies taškuose. Taip Rusija bandytų pasėti nepasitikėjimą šalies valdžia.

Tam Jungtinė Karalystė jau ruošiasi. Policija atidžiau stebi į šalį atvykstančius asmenis. Be to, stiprinamas ir kibernetinis saugumas. Maskvos samdyti troliai taip pat užliejo socialinių tinklų ir naujienų portalų komentarus, remdami karą Ukrainoje. Apie tai praneša „The Daily Mail“, bet oficialios institucijos atsisako tai patvirtinti.

Komentarai internete tampa nukreipti prieš konkrečius asmenis, o ne šalis - Borisą Johnsoną, Olafą Scholzą, Josepą Borrellį. Internetinių trolių grupė „Cyber Front Z“, kaip dabar manoma, veikia iš nuomoto sandėlio Sankt Peterburge. Teigiama, kad jiems mokamas maždaug 600 eurų per mėnesį atlyginimas, kad jie kasdien parašytų po 200 karą Ukrainoje ir Putiną palaikančių komentarų socialiniuose tinkluose. Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss šeštaidienį sakė, kad „negalime Kremliui ir jo troliams užimti internetines erdves savo melais apie Putino neteisėtą karą“.

 

Putinas pyksta dėl nesėkmingos Ukrainos kampanijos ir vykdo valymus savo slaptose struktūrose. Tačiau Jungtinė Karalystė ruošiasi dar aktyvesnėms realioms ir kibernetinėms atakoms. Kremliaus nemalonę JK užsitraukė dėl aktyvaus Ukrainos palaikymo ir ginkluotės siuntimo jai. Putino aplinkai labai nepatiko ir Liz Truss pareiškimas, kad JK sieks, kad Ukraina išstumtų visas Rusijos pajėgas iš visos Ukrainos teritorijos - Donbasas ir Krymas yra Ukrainos teritorijos.

(100)
(6)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: