[Žinios trumpai] Baltarusija ruošia savo kariuomenę – Ukraina baiminasi, kad Putinas netrukus paskelbs totalinį karą  (3)

Baltarusija trečiadienį pradėjo didelio masto karinių pajėgų pratybas, pranešė šalies gynybos ministerija, didėjant baimei, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas oficialiai paskelbs karą Ukrainai jau gegužės 9 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos gynybos ministerijos pranešime teigiama, kad pratybomis bus tikrinamas jų kovinis pasirengimas ir jos nekelia grėsmės nei kaimynėms, nei Europos bendruomenei.

„Planuojama, kad atliekant kovinės parengties patikrinimą bus nemažai karinių transporto priemonių, kurios gali sulėtinti eismą viešaisiais keliais“, – nurodė ministerija.

Pratybos turi „įvertinti personalo pasirengimą ir gebėjimą operatyviai reaguoti į galimas krizines situacijas“, sakoma pareiškime ir priduriama, kad Baltarusija tirs savo pajėgų gebėjimą „atremti karines grėsmes tiek sausumoje, tiek ore“.

JK gynybos pareigūnų, kurie anksčiau šį mėnesį teigė, kad Putinas „tikėtina, pergalės dieną – kasmetinį Rusijos Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimą gegužės 9 d.“ – oficialiai paskelbs karą Ukrainai norint pademonstruoti „reikšmingą karinę sėkmę prieš šventę“.

 

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nuolat neigia, kad šalis planuoja prisijungti prie Rusijos puolimo Ukrainoje. Ukraina pareiškė, kad Rusijos kariai atakavo šalį iš Baltarusijos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(10)
(-5)

Komentarai (3)