[Žinios trumpai] Danilovas oficialiai Ukrainos vardu perspėjo šalis, į kurias Putinas galėtų įsiveržti artimiausiu metu: „ruoškitės, karas ties Ukraina tikrai nesibaigs“  (1)

Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos pirmininkas Oleksijus Danilovas teigia, kad kai kurios šalys turėtų ruoštis Rusijos agresijai. Nes ties Ukraina Putinas nesustos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią išvadą jis padarė išklausęs naujus Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pasisakymus.

„Dabar pasaulis sujudo. Aš esu įsitikinęs, kad šis karas neapsiribos Ukraina. Lavrovas sakė, kad Kazachstano ir Moldavijos žmonės yra broliai. Tai ruoškitės broliai kazachai ir moldavai“, teigė Danilovas.

Rusija ir toliau kaitina situaciją Padniestrėje. Atrodo, kad ten gali būti atsiųstas papildomas rusų karių kontingentas. Tiesa, tai padaryti bus sunku, nes Ukraina tikrai neleis rusų orlaiviams sukiotis savo oro erdvėje.

Kodėl Kazachstanas? Anksčiau rusų televizojoje ir net politinėje arenoje buvo pasigirdę raginimų, kad „denacifikacijos“ reikia ne tik Ukrainai, bet ir kitoms šalims, įskaitant Kazachstaną. Ši šalis ilgą laiką buvo artima Rusijos sąjungininkė, bet dabar atrodo, kad šie ryšiai trūkinėja. Kazachstanas šiemet nerengs gegužės karinių paradų. Šis sprendimas buvo motyvuotas lėšų taupymų - tie pinigai bus panaudoti Kazachstano ginkluotųjų pajėgų stiprinimui. Į tai rusų propagandistas Tigranas Keosajanas atsakė grasinimu, kad Kazachstano laukia „Ukrainos scenarijus“.

(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: