[Žinios trumpai] Rusija išbandė naujos kartos, stipriai patobulintą T-90M tanką: sudaužytas praėjus vos savaitei po debiuto mūšio lauke (Foto)  (1)

Remiantis pranešimais, Ukraina šią savaitę sunaikino pažangiausią eksploatuojamą Rusijos tanką. Pareigūnai pranešė, kad karinė transporto priemonė Ukrainoje buvo dislokuota mažiau nei dvi savaites, kol buvo sunaikinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę Rusija patyrė dar vieną karinę nesėkmę po pranešimų, kad vienas pažangiausių šalies tankų T-90M buvo sunaikintas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai buvo dislokuotas Ukrainoje.

Ukrainos žurnalistas Andrijus Tsaplienka pirmą kartą trečiadienį paskelbė apdegusios transporto priemonės nuotrauką iš Charkivo srities, kurią, pasak jo, neseniai išlaisvino Ukrainos pajėgos.

Tsaplienko pasidalijo nuotrauka, kurioje stovi priešais sudegusį tanką, juokaudamas savo sekėjams sakydamas, kad sunaikinta transporto priemonė „labai karšta“.

Žurnalistas sakė, kad Rusijos kariai trečiadienį bandė susigrąžinti teritoriją, bet nepavyko. Tsaplienko pranešė, kad sunaikinto Rusijos tanko likučiai bus eksponuojami artėjančiame gegužės 9-osios parade, skirtame Antrojo pasaulinio karo pabaigai.

Ukrainos gynybos ministerija ketvirtadienio pareiškime patvirtino T-90M sunaikinimą, sakydama, kad kovinė mašina, pravarde „Proveržis“, atvyko į Ukrainą likus savaitei iki jos „žūties“.

 

Kaip rašo „Newsweek“, apie mašinos buvimą Rytų Ukrainoje pirmą kartą pranešta balandžio 25 d.

Gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos pajėgos į tanką smogė amerikiečių prieštankinių raketų sistema „Javelin“ netoli Iziumo. Per išpuolį taip pat buvo sunaikintas šarvuotis transporteris MT-LB ir pėstininkų kovos mašina.

 

Savo pareiškime Gynybos ministerija nurodė, kad raketų sistema „supermodernų Rusijos tanką pavertė metalo laužo krūva“.

Tankas T-90M, kuris yra vienas iš naujausių Rusijos T-90 serijos papildymų, yra technologiškai pažangiausia kovos mašina Rusijos fronto arsenale, ir pirmą kartą Rusijos karinėms divizionams buvo išduota 2020 m. pavasarį. Apskaičiuota, kad šiuo metu eksploatuojama tik apie 100 T-90M vienetų.

 

 

Rusijos T-14 „Armata“ yra naujesnis nei T-90M, bet vis dar gaminamas ir nenaudojamas kariniuose veiksmuose.

T-90M turi galingą variklį, panoraminį taikiklį su nuotolio ieškikliu, vidinį terminio vaizdo kanalą ir ugnies valdymo sistemą. Daugiakanalis taikiklis leidžia jam šaudyti bet kuriuo paros metu.

Atnaujintas T-90M tankas turi pagerintą šarvų apsaugą. Vietoj ankstesnių šarvų jame naudojami sprogstamieji reaktyvūs šarvai (ERA). Tai suteikia apsaugą nuo tandeminių kovinių galvučių ir žymiai sumažina preištankinių šovinių įsiskverbimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai (1)