[Žinios trumpai] Charkivo srityje Rusija gauna į kaulus: Ukraina puola ir atkovojo daugybę kaimų  ()

Ukraina vykdo sėkmingą kontrapuolimą Charkivo srityje - čia matomi didžiausi teritoriniai pasikeitimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, atrodo, susikoncentruos į Ukrainos rytus ir pietus. Panašu, kad bus bandoma ne tik užimti Donbasą ir sukurti sausumos tiltą link Krymo, bet ir visiškai atkirsti Ukrainą juo Juodosios jūros. Tačiau tokia operacijų eiga nėra šiaip rusų pasirinkimas - ukrainiečiai juos veja iš Charkivo srities.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas praneša, kad Ukrainos pajėgos išlaisvino visą eilę kaimų Charkivo srityje. Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Šestakovė, Peremoga - šie kaimai perėjo į Ukrainos kontrolę. Kai kurie kaimai vaduojami šiuo metu - situacija sparčiai keičiasi.

„Priešas blokuoja kai kurias nuošalias gyvenvietes Charkivo regione, tęsia sistemingą apšaudymą artilerija, naudoja raketines granatas, taikydamasis į vietas, kuriose koncentruojasi mūsų kariai“, situaciją apibūdino Generalinis štabas.

 

Tuo tarpu Donbaso regione rusų pajėgoms pavyksta pasiekti tik mažus teritorinius laimėjimus. Didesni prasiveržimai nefiksuojami. Ukraina teigia, kad į kontrapuolimą rytuose pereis tik birželio viduryje, kai sukaups daugiau iš Vakarų siunčiamos ginkluotės. Galbūt tuo metu bus atlaisvintos ir dabar Charkive dirbančios pajėgos.

(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: